ÜSKÜDAR ‘’11. GELENEKSEL MOR SALKIM ŞENLİĞİ’’ İLE BAHARA MERHABA DEDİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla, “11. Geleneksel Mor Salkım Şenliği” gerçekleştirildi. 

Bu yıl 11.si düzenlenen etkinlik kapsamında toplamda 3 bin adet mor salkım fidanı dağıtıldı. Her yıl 15 Nisan ve 15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen festivalde bin 500 adet mor salkım fidanı vatandaşlara dağıtırken geri kalanı Üsküdar Belediyesi tarafından kamu kurum ve kuruluşları bahçelerine, parklara ve cami avlularına dikildi.

“KİŞİ BAŞI DÜŞEN YEŞİL ALAN ORANINI AVRUPA STANDARTLARININ ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ”

Üsküdar Mihrimah Camii bahçesinde fidanları dikip sulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdarımız İstanbul’un adeta bahçesi. Her fırsatta ifade ediyoruz Üsküdar bir tarih, kültür şehri ama bugün söylüyoruz ki Üsküdar, boğazın incisi ve denizle yeşilin buluştuğu güzel bir şehir. Üsküdar’a ne yapsak yakışıyor. Bugün Mor Salkım Festivali’nin 11.sini düzenliyoruz, bu bir gelenek oldu. İnşallah nicelerini düzenleyeceğiz. Bizler biliyoruz ki bu güzel şehirleri ayakta tutan doğal güzelliklerdir. Artık dünyada özellikle büyükşehirlerde büyük binalar değil yeşil alanlar talep ediliyor. Bizler Üsküdar Belediyesi olarak son yılda Üsküdar’da kişi başına düşen alan oranının 4.8 metrekareden şu anda 9.2 metrekareye çıkardık. Hedefimiz, 2019 yılına vardığımızda bu oranı 10 metrekarenin üzerine çıkarmak. Bu da Avrupa standartlarının üzeri demektir.” şeklinde konuştu.

“ÜSKÜDAR’DA YAPILAN PROJELERE YETİŞEMİYORUZ”

Etkinlikte konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, “Benim çocukluğum, gençliğim, üniversite yıllarım Üsküdar’da geçti. Bir Üsküdarlı olarak Üsküdar’a yapılan projelerden gurur duyuyorum. Üsküdar her geçen gün daha da güzelleşiyor. Biz Üsküdar’da yapılan projelere yetişemiyoruz. Üsküdar Belediye Başkanımızın her gün Üsküdarlılara değen bir çalışması oluyor. Bu güzel etkinlikte sizlerle olmaktan memnun oldum.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Mihrimah Camii bahçesinde dikim yapmasının ardından vatandaşlara fidan dağıtımıyla sona erdi.