ÜSİM BALKAN BELEDİYELERİNE ROL MODEL OLDU

Üsküdar Belediyesi'nin, ilçede işsizlik oranını azaltmak için hayata geçirdiği Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) projesi; Eleman.net'le yapılan protokolle birlikte yeni çözüm ortaklarıyla yoluna devam ederken diğer yandan da 27 Balkan belediyesine yapısı ve işleyişiyle ilgili sunum yaparak bir marka teşkil etti.

Hayata geçirildiği 10 ay gibi kısa bir zaman diliminde yaklaşık 2 bin kişiyi iş sahibi yapan ÜSİM projesiyle ilgili önce Üsküdar Belediyesi Encümen Salonu'nda, ülkemizde konuk edilen 27 Balkanlı belediye başkanına detaylı sunum yapıldı. Program akşam Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen yemek ve sonrasında Eleman.net'le imzalanan protokolle devam etti.

 5  BALKAN ÜLKESİNDEN 27 BAŞKANA SUNUM

T.C Başbakanlık Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği işbirliğiyle; 'Yerel Yönetimlerin Meslek Edindirme ve Atık Yönetimi/Geri Dönüşüm Uygulamaları' konulu eğitim programı kapsamında, ÜSİM'e  Bosna Hersek-Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Karadağ  gibi 5 Balkan Ülkesinden l 27 Belediye Başkanı misafir oldu. Yapılan sunum ve imza törenine Üsküdar   Kaymakamı  Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu, AK Parti MHYK Üyesi ve İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayı Hakkı Şanlı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak, Eleman.net Genel Koordinatörü Savaş Ünal, 5 Balkan ülkesinden 27 belediye başkanı, davetliler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Üsküdar Belediyesinin Boğaziçi Yaşam Merkezi'ndeki  Erguvan Restaurant'da düzenlenen akşam yemeğinde konuşan  Başkan Hilmi Türkmen ÜSİM'in işleyişi hakkında Türk Dünyası Belediyeler Birliği'yle işbirliğine gittiklerini belirterek  "5 Balkan ülkesinden misafir olarak gelen 27 belediye başkanına ÜSİM'in işleyişi hakkında  ayrıntılı sunum yaptık. Bu akşam bir dost meclisinde bir akşam yemeğinde karşılıklı fikir alış-verişinde bulunmak adına bir aradayız. Bir araya gelmişken de elemen.net ile yaptığımız protokol imza törenine şahit olmanızı istedik.Bugün yaptığımız  bu işbirliğiyle ÜSİM'e başvuran gençlerimizi daha kısa sürede işe yerleştirme imkanına kavuşmuş olacağız. Özelde Üsküdar genelde İstanbullu gençlerimizin hizmetine bu sistemi sunmuş olacağız" diye konuştu.

Ülkemizin en önemli sorununun işsizlik olduğunu ifade eden başkan Türkmen. "İşsizlik kısa sürede çözülecek bir sorun değil. Biz Üsküdar Belediyesi olarak özellikle 30 Mart seçimlerinden sonra işsizlikle mücadele etme adına çok ciddi çalışmalar yaptık. Belediye'nin bir katını bu işe ayırdık. Vatandaşlar hem internet üzerinden hem de belediyemize gelerek  bize taleplerini ilettiler. Bu güne kadar yapılan çalışmalarda belki de sosyal belediyecilik adı altında en hayırlı ve sonuçlarını en kısa zamanda aldığımız bir proje oldu. Bu projeyi öğrenip de bizden almak isteyenler oldu. Bu akşamda balkanlardaki 5 ülkeden 30'a yakın belediye başkanı misafirimiz. Bu misafirlerimiz ÜSİM projesini yerinde incelemek üzere geldiler. Biz ÜSİM projesini onlara anlattık, onlarda ülkelerine döndüklerinde bu projeyi uygulayacaklarını söylediler" dedi.

'MAVİ YAKA DA LİDER BİR SİTE'

ÜSİM'in eleman.net'le daha iyi işler yapacağını dile getiren, Eleman.net Genel Koordinatörü Savaş Ünsal'da  "Üsküdar istihdam merkezine biz teknik alt yapı'nın yanı sıra Üsküdar da ki sakinlerin oraya olan iş başvurularını eleman.net üzerindeki iş ilanları ile birleştirip daha hızlı daha çabuk iş bulmalarını sağlayacak bir iş birliği düzenledik. eleman.net bünyesinde 200 bin küçük orta şirket  bulunmaktadır. Türkiye'de mavi yakada bir lider ve ara kademede bir internet sitesidir. Böyle bir lider sitenin lider bir Belediye  başkanıyla  yaptığı anlaşmada ses getirecektir diye düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Hilmi Türkmen ile Eleman.net Genel Koordinatörü Savaş Ünsal işbirliği protokolü  imzaladı.