ÜSİM, 5 AYDA 1.030 KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPTI


Üsküdar Belediyesi'nin, ilçede işsizlik oranını azaltmak için İŞKUR işbirliğiyle kurduğu ÜSİM, 5 ayda 1.030 kişiyi iş sahibi yaptı.

İŞKUR işbirliğiyle 15 Mayıs 2014 günü kurulan Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) iş arayan ve işverenler tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

5 AYDA 1.030 KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU

İş arayanlar ile işverenleri buluşturmak amacıyla 1 Haziran itibariyle hizmete başlayan ÜSİM'e 7 bin  kişi iş sahibi olmak için kayıt yaptırdı. Bin 721 işveren ise eleman istihdam etmek için müracaat etti. Haberi hazırladığımız gün, ÜSİM aracılığıyla işverenlerle mülakat yapma imkânı bulan 1.030 kişi iş sahibi oldu. Yoğun ilginin devam ettiği ÜSİM'in istatistik rakamları günübirlik değişiyor.  

ENGELLİLERE DE İŞ BULUYOR

Üsküdar İstihdam Merkezi'nin (ÜSİM) engelli işsizlerinde umudu oluyor. İş müracaatında bulunan engelliler ise Türkiye'nin önde gelen marka firmalarının temsilcileriyle buluşturuluyor. Yapılan mülakatlar sonunda en uygun iş belirleniyor.  5 ayda 24 engelli iş sahibi oldu.

GENÇ GİRİŞİMCİLER'E ÜSİM DESTEĞİ

ÜSİM, sadece iş bulmak değil, ilçede yatırım yapmak isteyen genç girişimcilere de destek oluyor. KOSGEB ile birlikte gerçekleştirilen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı' projesiyle genç girişimcilere eğitim verildi. Gelen talepler üzerine belirlenen 30 genç girişimciye 10 günlük bir eğitim verildi. Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitim programı sonrası genç girişimcilere belgeleri verildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, iş yerlerini Üsküdar'da kuracak olan genç girişimcilere destek sözü verdi.

BAŞKAN HİLMİ TÜRKMEN; "GENÇLERİMİZİ İYİLERLE İYİLİKLERLE BULUŞTURUYORUZ"

ÜSİM'e gösterilen ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Sabah iş aramak için evinden çıkan kardeşlerimizin akşam iş sahibi olarak evlerine dönmesi ve ailesine ekmek götürecek olması bizleri de mutlu ediyor. Göreve geldikten sonra ziyaretime gelenlerin yüzde 80'i kendisine veya çocuğuna iş talebinde bulunuyordu. Göreve başlar başlamaz ilk işimiz ilçemizdeki işsizlik sorununa çözüm aramak oldu. Bunun için, İŞKUR'la birlikte ÜSİM projemizi hayata geçirdik. İlçemizdeki işverenler ile sivil toplum kuruluşları da bu projemize destek oldu. Seçim çalışmalarımızda gençlerimizi iyilerle iyiliklerle arkadaş edeceğimizi söylemiştik. ÜSİM sayesinde bunu gerçekleştirmiş oluyoruz." Dedi.

HEDEF: 5 YILDA 5 BİN KİŞİYE İŞ

Gelen yoğun talepleri değerlendiren ÜSİM, 5 yılda 5 bin Üsküdarlı gence iş bulmayı hedefliyor. Belirlenen hedefe ulaşmak için iş arayan gençlere 'En iyi iş bulma yöntemi' konusunda seminerler de veren ÜSİM, önümüzdeki günlerde mahallelerde gerçekleştireceği projeyle işsizlerin ayağına kadar gidecek.