ÜNİVERSİTELİ GENÇLER SOSYAL BİLİMLER AKADEMİSİ’NDE BULUŞTU

Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri ile İkra Akademi’nin birlikte düzenlediği Sosyal Bilimler Akademisi yaklaşık 150 üniversite öğrencisini bir araya getirdi.

Üsküdar Belediyesi’nin desteğiyle  Cumartesi ve Pazar günleri Üsküdar Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen programa Okan Üniversitesi Anadolu Kültür Topluluğu Kulübü, 29 Mayıs Üniversitesi Genç Yaklaşım Kulübü, Üsküdar Üniversitesi İyilik Atölyesi Kulübü, Sebahattin Zaim Üniversitesi Hümed Kulübü gibi bazı üniversite kulüpleri de katkıda bulundu.

İki gün boyunca sabah 10.00’dan akşam 17.00’a kadar siyaset, psikoloji, edebiyat, tarih, islami bilimler gibi alanlarda belirlenen önemli konular hakkında bilgi sahibi olmak, farkındalık uyandırmak amacıyla gerçekleştirilen programa akademisyen, gazeteci, siyasetçi ve yazarlardan oluşan konuşmacılar katıldı.

Programın ilk günü, günün  konusu olan ‘Doğu’dan Batı’ya Sosyal Bilimler’ hakkında Prof. Dr. Mustafa Kaçar ve Vahdettin Işık’ın konuşmalarıyla başladı. Ardından Araştırma.Görevlisi Latif Karagöz ve Uzman Psikolog. Mehmet Dinç ‘Gençlerde Psikolojik Dayanıklılık’ konusunu ele aldı ve günün son oturumun da Prof.Dr.Mehmet Fatih Andı ve Araştırmacı-Yazar Beşir Ayvazoğlu ‘Necip Fazıl’ın İzinde’ konusuyla Necip Fazıl’ın hayatımızdaki yerine ve etkilerine değindi.

Programın ikinci günü ise ilk oturum ‘Yeni Anayasa Nasıl Olmalı’ konusunu Prof.Dr Bekir Özipek ve Av. Kezban Hatemi’nin değerlendirmeleriyle başladı. Daha sonra ‘100.Yılında Ermeni Meselesi’ konusunu Prof. Dr Ahmet Şimşirgil ve Araştırmacı-Yazar Mehmet Fatih Can değerlendirdi. Programın son oturumun da, Doç.Dr Serdar Demirel ‘Ortadoğu’da Mezhep Gerilimi’ konusunu ele aldı.

Programa yoğun ilgi gösteren üniversiteli öğrenciler, hem güncel hem tarihi olayları uzmanlarından dinlediler.

Etkinlik katılımcılara katılım belgesinin dağıtılmasıyla sona erdi.