ÜNİVERSİTELİ GENÇLER İLE ÜSKÜDAR’DA KAHVALTI

Üsküdar’da ve yakın çevresinde yaşayan üniversite öğrencileri, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen kahvaltı programı çerçevesinde bir araya geldi. Yerli ve yabancı öğrencilerin katıldığı program, 24 Aralık Pazar sabahı Üsküdar Belediye Binası’nda gerçekleşti.

Kahvaltı etkinliği kapsamında öğrencilerin Üsküdar Belediyesi’nden beklentileri, görüş ve önerileri alındı. Belediyenin gençliğe yönelik çalışmalarının daha nitelikli olması için bu konularda istişare edildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Sizler bu şahane şehrimizin şanslı gençlerisiniz. İstanbul’da okumak herkese nasip olmaz. Elbette burada okumak da ayrı bir sorumluluk ekliyor insana. Fırsatı, imkâna dönüştürmeniz ve İstanbul’un manevi atmosferinden faydalanmanız gerekiyor. “ diye konuştu. Şehrin bizzat kendisinin bile insana bambaşka bir eğitim verdiğini dile getiren Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi olarak gençlere yönelik yapılan çalışmaları anlattı; Nevmekan’dan, Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nden, Üsküdar Çocuk Üniversitesi’nden ve Yedi Güzel Adam Kütüphanesi’nden bahsetti.

Gençlerini iyi yetiştiren toplumların dünyada söz sahibi olduğunu vurgulayan Başkan Hilmi Türkmen, yabancı dil öğrenimi konusundaki hassasiyetini de özellikle dile getirdi.

Kahvaltı programının sonuna doğru konsey, kulüp ve okul başkanları, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile anı olarak toplu fotoğraf çektirdi.