TÜRKİYE’NİN İLK SÜRÜCÜSÜZ METROSU CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN BUGÜN AÇILDI

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye etabı hattı, bugün itibarıyla hizmete girdi. Cuma namazına müteakiben Üsküdar Meydanı’nda saat 15.00’te başlayan açılış töreni, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapıldı.

Üç ilçeden geçen ve 16 istasyondan müteşekkil olan metro hattı, ilk etapta Üsküdar-Yamanevler durakları arası çalışacak. Açılış vesilesiyle tüm İstanbullular, Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosuna kavuşmuş oldu.

Törene katılan Başbakan Binali Yıldırım, güzel bir hizmet vermenin heyecanını duyduğunu, dolayısıyla mutluluk ve huzurla dolduğunu dile getirdi. Türkiye aşığı bir Cumhurbaşkanımız olduğu için şanslı hissettiğini söyleyen Başbakan, hizmete sunulan metronun özelliklerinden ve tasarlanan yeni projelerden bahsetti.

Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosunun tüm ülkeye, İstanbul’a ve hat üzerindeki yerleşim yerlerine hayırlı olmasını diledi. İstanbul’u araç trafiğinden bağımsız kılmak için çokça emek verildiğini belirti ve bu yolda atılan adımları ele alıp tek tek izah etti. Cumhurbaşkanı, “Bu şehri aşkla seviyoruz. Bin yıllık ömrümüz olsa, her yılını bu şehre hizmet için adarız. Çok şükür milletimiz de, dünle bugünün farkını görüyor. Daha güçlü, daha büyük, daha modern bir Türkiye için sürekli çalışıyoruz.” diye konuştu. Ardından, üstad Necip Fazıl’ın Canım İstanbul şiirini seslendirdi. Bu şehre hizmet duyduğu için Allah’a her gün şükrettiğini ekleyen Cumhurbaşkanı, şu an gündemde olan Kudüs konusuna değinerek, “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.” dedi ve tüm dünyaya seslendi.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından hediye takdim edildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kurdele kesimi ile açılışı tamamlandıktan sonra metroya binilip Ümraniye’ye doğru hareket edildi.