TÜRKİYE’DE İLK! ÜSKÜDAR BELEDİYESİ MUHTARLARA ÇALIŞMA OFİSİ SUNUYOR

Üsküdar Belediyesi, Muhtarlar Günü vesilesiyle Üsküdar’da görev yapan muhtarlara görevlerini daha hızlı ve rahat icra edebilmeleri için tahsis ettikleri çalışma ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Bu uygulama Türkiye’de kamu kurumlarında muhtarlar için çalışma ofisine yer verilmesi açısından ilk olma özelliği taşıyor.

Üsküdar Belediyesi, Muhtarlar Günü’nde muhtarlara hediyesini verdi. Üsküdar’da görev yapan muhtarlara daha rahat çalışabilecekleri bir ortam için Üsküdar Belediye Binası’nda bir oda tahsis etti. Aynı zamanda Türkiye’de ilk defa muhtarlara belediyede böyle bir yer ayrılırken açılışa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar’da görevli muhtarlar katıldı. Muhtarlar odada nöbetçi sistemi ile görev alırken nöbetçi kalmayan muhtara ise tatlı bir ceza verilecek. Cezaya göre nöbete kalmayan muhtar mangal partisi düzenleyecek.

“Bu uygulama Türkiye’de bir ilk”

Bir kamu kurumunda muhtarlar için ofis açılması uygulamasının Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Zannediyorum Muhtarlar Günü olarak ilk defa böyle bir kutlama yapıyoruz. Doğrusu bunu demokrasimiz ve milli iradenin daha anlamlı tecellisi adına önemsiyoruz. 19 Ekim aslında artık sıradan bir gün değil. Mütevazı törenler ve kutlamalar yapılabilir ve önemli bir anlayışın tezahürüdür. 19 Ekimi Muhtarlar Günü yapan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Türkiye’de bir ilk bu uygulama. Ben de duymadım bir belediyede ya da kamu kurumunda muhtarlarla ilgili çalışma ofisi olduğunu. İnşallah bu örnek olur” ifadelerini kullandı.

“Amaç vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek”

15 Temmuz gecesinin kahraman isimlerinden Çengelköy Mahalle Muhtarı Can Cumurcu, “Tabi 2015 senesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak hükümetimiz tarafından bize sağ olsun hediye edildi. Bugün de belediye başkanımız yeni yapılan belediye binasında Üsküdarlı muhtarlara güzel bir ofis hediye etti. Burada amaç Üsküdarlılara daha iyi hizmet edebilmek için yerinde en azından şikayetleri dinleyip bir an önce çözüm üretebilmek. Vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek için çok iyi bir icraat oldu diyebilirim” şeklinde konuştu.

Kesilen kurdele ile Türkiye’de ilk defa bir kamu kurumunda muhtarlar için çalışma ofisi açıldı. 15 Temmuz gecesi şehit olan Üsküdarlı muhtar Şehit Mete Sertbaş da unutulmadı ve odaya resmi asıldı. Bununla birlikte nöbet sistemi ile çalışma ofisinde yer alacak muhtarlardan nöbete kalmayana verilecek ceza ise mangal partisi olarak Başkan Hilmi Türkmen tarafından belirlendi. Açılışa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Muhtarlar Derneği Başkanı Kenan Birinci ve çok sayıda muhtar katıldı.