TUNUSLU GAZETECİLER ÜSKÜDAR'A HAYRAN KALDI

​​'Uluslararası Habercilik Eğitimi' almak için Türkiye'ye gelen Tunuslu Gazeteciler, hafta sonunda Üsküdar Belediyesi'nin misafiri oldu. ​

Anadolu Ajansı Haber Akademisi ve TİKA işbirliğiyle, Tunus ile Türkiye'nin ilişkilerini geliştirmek için düzenlemiş olduğu 'Uluslararası Habercilik Eğitimi'ne katılan 20 genç gazeteci hafta sonları rehber eşliğinde yaptıkları gezilerle İstanbul'u ve semtlerini yakından tanıma fırsatı buluyorlar.

Türkiye'de 2 aylık medya eğitimi alan Tunus'lu  ulusal medya mensubu gazeteciler, Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde hafta sonu Üsküdar'ın görülmeye değer mekânlarını  ziyaret edip  kültür dolu bir gün geçirdiler.

Üsküdar'ın sembolü Kız Kulesi  ile  başlayan gezi, Mihrimah Sultan Cami, Üsküdar Meydanı, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Küplüce ve Büyük Çamlıca ziyaretlerinin ardından Üsküdar Belediyesi Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde ikram edilen geleneksel Türk mutfağının lezzetleriyle  sona erdi.

İstanbul'un tarihine ve kültürüne büyük ilgi gösteren genç gazeteciler gezi esnasında Üsküdar'ın yaşanabilir güzel bir semt olduğunu da sık sık ifade ettiler. Soğuk havaya rağmen Büyük Çamlıca'da doğal güzellikler arasında yürüyüş yapan ve eşsiz Boğaz manzarasının tadını çıkaran genç gazeteciler bol bol hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedi.

Gazeteciler, gezi sonunda misafirperverliği nedeniyle Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. Tunuslu genç gazeteciler, kendilerini Türkiye'de yabancı gibi hissetmediklerini ve eğitimleri bittikten sonra da sık sık Türkiye'yi ziyaret edeceklerini ve Ülkelerinde tavsiye edeceklerini dile getirdiler.