TEMİZ SOKAK PROJESİ PERRAN KUTMAN’IN KATILIMIYLA İLK ADIMINI ATTI

Üsküdar Belediyesi ve Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü Temiz Sokak projesinin ilk adımı atıldı. “İç Temizliğini Sokağa Yansıt” sloganıyla hayata geçen projeye saygıdeğer sanatçı Perran Kutman da katılımıyla destek verdi.

Düzenlenen program çerçevesinde önce Kuzguncuk’taki Perihan Abla Sokağı’nda, sonra Ahmediye Mahallesi’ndeki Dönmedolap Sokak’ta farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Türk televizyon tarihinin efsanevi dizisi Perihan Abla’nın çekilmiş olduğu sokakta, sanatçı Perran Kutman hem neşeli hem de duygusal anlar yaşadı. Yaşanmışlıklarıyla dolu olan sokakta, envai çeşit anekdot aktardı.

Dönmedolap Sokak’ta bir mahalle kahvesinde kısa bir çay molası verildi. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve sanatçı Perran Kutman, mahalleli ile fotoğraf çektirdi. Ardından Başkan Türkmen ve Perran Kutman, üstü açık, kırmızı, nostalji kokan bir araca bindi ve toplu olarak Üsküdar Belediye Binası’na doğru hareket edildi. Vatandaşlar, güzergâh üzerinde aracı durdurup türlü ikramlarda bulundu, fotoğraf çekildi ve selamlaştı.

DAHA TEMİZ BİR TÜRKİYE İÇİN

Kahvaltı programında konuşan Perran Kutman, “Görevli arkadaşlar evime kadar gelip projeyi anlattığı zaman memnuniyetle giriştim bu işe. Kamu hizmetinde her zaman yer alırım. Umarım bu temizlik projesi her belediyeye örnek olur. Çöpümüze sahip çıkalım; iyi ambalajlayıp, doğru zamanda doğru yere bırakalım. İçimizin temizliğini sokağa yansıtalım.” diye konuştu.

Başkan Hilmi Türkmen, “Görüyorsunuz, Perihan ablamız yalnızca iç temizliğini değil, iç güzelliğini de dışarı yansıtmış. Kendisine, böylesine önemli bir projede bizleri yalnız bırakmadığı için teşekkür borçluyuz. Üsküdar olarak, günde 2 milyon hareketli nüfusumuz olmasına rağmen İstanbul’daki en temiz ilçelerin başında geliyoruz. Temizlemek kadar kirletmemek de önemi bir husus. Bu semtte yaklaşık 3 bin tane sokak var. Dünyada evini en temiz tutan ülkelerden biri olan biz, evdeki hassasiyetimizi ve titizliğimizi sokağa taşımalıyız. Daha yaşanılır bir ülke için çabalamalıyız.” diye açıklamalarda bulundu. Başkan Türkmen daha sonra ayrıştırma ve dönüştürme konularına da değindi ve yapılan çalışmaları anlatarak davetlileri bilgilendirdi.

Programın sonuna doğru Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından sanatçı Perran Kutman’a hediye takdim edildi.