TEMİZ SİTE PROJESİ ÜSKÜDAR'DA DEVAM EDİYOR

Üsküdar Belediyesi, “Temiz Site” projesi kapsamında “İç Temizliğini Sokağa Yansıt” sloganıyla farkındalık etkinliği düzenlemeye devam ediyor.

Daha yeşil, daha temiz, daha sağlıklı Üsküdar diyerek Soyak Sitesi sakinleri ile bir araya gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,

"Bizler 'İç Temizliğini Sokağa Yansıt' başlığı altında birtakım çalışmalar başlattık. Özellikle bu çalışma kapsamında sitelerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün de Soyak Sitesi'ne misafir olduk. Temiz Site projesi bizim için çok önemli bir projedir. Bizim insanlarımız evlerinde gerçekten çok temiz ve titizler fakat sokağa çıkıldığında temiz bir çevremiz var diyemiyoruz. Temiz toplum, temiz çevre  bunlar sözde güzel kavramlar ama fiilen uygulamaya gelindiğinde burada bir soru işareti var. Hepimiz doğa dostuyuz, doğayı, yeşili çok seviyoruz ama bu sevgimiz sözde kalmamalı, bunu eyleme dönüştürmeliyiz. Doğa dostu olabilmemiz için önce kirletmememiz lazım. Doğayı temizlemek işin son aşamasıdır, ilk aşama ise doğayı temiz tutmaktır. Biz Dönüşebilen Çöpler diyerek 2 yıl önce bir uygulama başlattık. Her salı ve cuma günleri kağıt, metal, ahşap, plastik, cam gibi materyalleri toplayarak geri dönüşüme gönderip doğayı daha yaşanılabilir bir hale getirmek için çalışıyoruz," diye konuştu.

Üsküdar Belediyesi'nin Sağlık İşleri, Veteriner İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüklerinin bir araya gelerek düzenledikleri programda, Sağlık İşleri Müdürlüğü "Diyabet Salgını Önlenebilir Mi?"  konulu sunum yaparak hemşire ve doktorların gözetiminde diyabet ve tansiyon ölçümü yaptı. Veteriner İşleri Müdürlüğü ise müdürlüğe bağlı veteriner hekimler tarafından, talep doğrultusunda, site içerisinde bulunan sokak hayvanlarına aşılama ve kısırlaştırma işlemi yaptı.

Diyabet hastalığı üzerine sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Sargın, Üsküdar'a açılan Diyabet ve Obezite Tedavi Merkezi'nde dolayı ve bu hastalığın tedavisi için destekte bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e teşekkür etti.

Programın sonunda site sakinlerinin evlerinde bulunan dönüştürülebilir çöpler toplanarak geri dönüşüme gönderildi.