SURİYELİ MÜLTECİLERE 134 TIR YARDIM

 


AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda Suriyeli mülteciler için “Üşüyorum, Yardım Edin” sloganı ile düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar, İstanbul’dan yola çıktı. 


Maltepe sahilindeki miting alanında toplanan 134 TIR, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AK Partili diğer ilçe belediye başkanlarının da katıldığı bir programla yola çıktı. 


ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN 3 TIR YARDIM
Kampanyaya destek veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Devletimiz çok ciddi yardımlar yapıyor. Kamplarda bu kardeşlerimizi misafir ediyoruz. AK Parti İl Başkanlığı koordinesinde bir kampanya başlatıldı ve her bir belediyemiz bu kampanyaya destek verdi. Bizlerde Üsküdar Belediyesi olarak bir hazırlık yaptık. Bugün TIR’larımızı yola çıkaracağız” dedi.


“ŞEFKAT ELLERİMİZİ AÇMAK ZORUNDAYIZ”
Yardım TIR’larının yolcu edilişi sırasında direksiyon başına geçen Topbaş, bir süre TIR  kullandı. Direksiyon başında soruları yanıtlayan Topbaş, “İstanbul üzerine düşeni yaptı. Yapmaya çalışıyor. Nerede bir mazlum varsa nerede bir ihtiyaç sahibi varsa, şefkat ellerimizi açmak zorundayız” dedi. Bu yardımın  arkasının kesilmeyeceğini ifade eden Topbaş, kampanyaya katılan vatandaşlara teşekkür etti.


İLÇE BELEDİYELERİNDEN BÜYÜK DESTEK
Programa katıla AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ise, kampanyaya ilçe belediyelerin büyük destek verdiğini belirterek, “Bu kampanya sonucunda 134 TIR, 123 bin adet battaniye, 17 bin elektrikli ısıtıcı, 297 bin adet ve 2 bin 500 koli kışlık giyecek, 50 bin çift ayakkabı, 180 bin adet hijyenik malzeme, 377 bin 500 paket çocuk bezi, 9 bin adet oyuncak, 26 bin koli kuru gıda ve 62 bin şişe su yardım gönderiliyor” dedi.​