SOKAK KEDİLERİNE 10 YILDIZLI OTEL

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal medya üzerinden vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Başkan Türkmen,  hayvan severlerin sokak hayvanları ve sağlanan barınak hizmetleriyle ilgili merak edip sordukları konulara 'sosyal medya' üzerinden cevap verdi.

Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için yapılan çalışmalara değinen Başkan Türkmen, özellikle gençlerle birlikte geliştirilen 'Empati' isimli projede Acıbadem bölgesindeki parklarda kediler için yapılan 'Kedi evleri'ne dikkat çekti ve bu uygulamanın daha yaygınlaştırılacağını söyledi.

Hekimbaşı'ndaki hayvan barınağında yüzlerce köpeğin rehabilite edildiğine dikkat çeken Başkan Türkmen, buralara gelip hayvanları alan gönül dostlarına da 'satın almayın sahiplenin' çağrısında bulundu.
 
BAŞKAN HİLMİ TÜRKMEN'İN AÇIKLAMASI- VİDEO
 

Başkan  Türkmen şunları söyledi;

Kıymetli Üsküdarlı hemşehrilerim sizinle yine bir video bağlantısıyla birlikteyim. Daha önceki programımızda Üsküdar'da temizlikle ilgili, kültür sanat faaliyetiyle ilgili, kentsel dönüşümle ilgili sorularınızı cevaplama imkânı bulmuştuk. Bugün de siz kıymetli hemşehrilerimizle birlikte yine sizin sorduğunuz sorulara cevaben, Üsküdar Belediyesi'nin sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı hizmetleri ve yapmayı düşündüğü projeleri paylaşmak üzere birlikteyiz.

Tabi biz öyle bir gelenekten geliyoruz ki 'Canlının hepsi bizim için hizmete değer önemli varlıklardır. Büyükşehirlerde özellikle sokak hayvanları, başıboş kediler-köpekler ve sokakta yaşayan diğer canlıların hayatı için ciddi sıkıntılar hem de toplumda yaşayan insanlarımız için bazen tehdit ve tehlike oluşturabilecek boyutlara ulaşmaktadır.

Bu anlayışla hareketle bizler Üsküdar Belediyesi olarak geçmişten beri devam eden özellikle sokaktaki köpeklerin toplum sağlığını tehdit etmemesi için onlarla ilgili bir takım çalışmalarımız oldu ve halen de devam etmektedir.

Hekimbaşı'nda Ümraniye Belediyesi ile birlikte oluşturduğumuz bir köpek barınağımız var. Sokak hayvanlarını oradan topluyoruz, Onları orda kısırlaştırıyoruz. Bir takım hastalıkları varsa tedavi ediyoruz. Kırıkları varsa sarıyoruz. Hayvan gönüllüsü dostlarımız var. O dostlarımızla birlikte sokakta çaresiz kalmış, hem sağlığı için hem de toplum için tehlike arz eden kedi ve köpekleri oradan toparlayıp sağlıklı bir şekilde kısırlaştırıp doğal ortama tekrar salmış oluyoruz.

Tabi ne yazık ki İstanbul'da sadece Üsküdar'dan değil değişik ilçelerden komşu ilçelerden gelen sokak hayvanları da var. Onlarla da mücadele ederek topluma tehdit unsuru olmamaları için gayretlerimiz oluyor.

KEDİLERE 10 YILDIZLI OTEL

Özellikle şunu ifade etmek isterim ki 30 Mart seçimleri sonrası sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili projelerimizi geliştirmek adına gençlerle birlikte bir proje geliştirdik. Empati dediğimiz projemizle Acıbadem bölgesinde özellikle parklarda küçük dostlarımız için oteller kurduk. Hatta onu sosyal medya aracılığı ile paylaştık;  Şöyle 10 tane odacıkları olan parkların belli köşelerine yerleştirilen kedilerin özellikle mama yiyip su içebileceği kedi evcikleri kurmuş olduk. Bu otellerimizin sayısını daha da artırmak için parklarda uygulamaya devam ediyoruz.

HAYVAN GÖNÜLLÜLERİNE TEŞEKKÜRLER

Özellikle teşekkür etmek istediğimiz bir grup var. Sokak hayvanları için yaptığımız bu çalışmalarımızda bizi destekleyen hayvan gönüllüsü diye tabir ettiğimiz bu dostlarımız bize yardımcı oluyorlar çalışmalarımızda faydalı oluyorlar. Onlara bu yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

BARINAKLARIMIZI GELİP GÖRÜN

Barınaklarımızın durumu gayet güzel. Hekimbaşı'ndaki hayvan barınağına  onları davet ediyorum. Gelip görebilir, gezebilirler. Ordaki hijyenik ortamı kendi gözleriyle görebilirler. Varsa eksiğimiz söyleyebilirler farklı fikirlerini bizimle paylaşabilirler.

Sokak hayvanları masum yaratıklardır. Onlar bizlere birer emanettir. Bizim toplum olarak  bir fert olarak, hem de Üsküdar ilçesinde kamu görevlisi olarak en önemli sorumluluklarımızdan birisi de sokakta yaşayan hayvanlarının rehabilitesi, toplum için tehlike oluşturmamasıdır. O hayvanların doğal ortamlarında yaşayacak şekilde varsa sağlık ve açlık problemlerini gidermek bizim görevimizdir.

Belediyemizde sırf bu işleri takip etsin diye kurulmuş Sağlık İşleri Müdürlüğümüz var.  Bu müdürlüğümüzün bünyesinde bu işleri takip ediyoruz. Parklarda, yollarda meydanlarda ya da metruk binalarda yaşamak zorunda kalan sokak hayvanlarını hiç onları incitmeden buralardan toparlayarak barınaklarımızda rehabilite ediyoruz, tedavi ediyoruz, kısırlaştırıyoruz ve tekrar doğal ortama salıyoruz.

Bizim asla hayvanların sağlığını tehlikeye atacak bir uygulamamız olamaz. Olanların da zaten müeyyidesi var. En ağır cezayla cezalandırıyoruz. Daha müreffeh daha huzurlu bir toplum için sokak hayvanlarının da toplumun bir gerçeği olduğunu bilmek suretiyle gayretlerimizi sürdürüyoruz.

ÜCRET ÖDEMEDEN KÖPEK SAHİBİ OLUN

Bizim barınağımızda 100'lerce köpek var. 100'ler​ce diyorum gerçekten oldukça fazla. Tabi bazı gönüllü dostlarımız gelip zaman zaman bunları görüyorlar. Onlardan almak isteyenler oluyor. Biz bunlara diyoruz ki 'Satın alma sahiplen' Bizim buradaki köpeklerden almak isteyenlere açıkça ilan ediyorum. Hiçbir ücret ödemeden tamamen sağlıklı olan bu hayvanlara istedikleri zaman sahip olabilirler. Gelip alabilirler.