ŞEHİTLERİN İSİMLERİ ÜSKÜDAR’DA YAŞATILIYOR

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında vatanımız uğruna şehit düşen kahramanların isimlerini yaşatmak için Üsküdar sınırları içerisinde bulunan okullara şehitlerimizin isimleri verilmeye devam ediliyor.

Son olarak Şehit Mustafa Cambaz’ın  ismi düzenlenen törenle Üsküdar’da bulunan bir okula verildi.  Törene Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kadıköy Kaymakamı Tuncay Sonel, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdür Sinan Aydın ve Şehit Mustafa Cambaz’ın ailesi ve yakınları katıldı.

İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende Şehit Mustafa Cambaz için hazırlanan sinevizyon gösterisi duygu dolu anlar yaşattı. Okulun öğrencileri 15 Temmuz ve şehitler için şiirler okudular.

‘’Böyle asil bir milleti kimse bölemeyecektir’’

Şehitlerin isimlerini yaşatmanın çok önemli olduğunu söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Ülkelerin tarihlerine baktığımızda kader anları dediğimiz tarihler vardır. Bu bizim ülkemiz içinde geçerli. İşte 15 Temmuz’da bunlardan bir tanesidir. 15 Temmuz sıradan bir gün değildir. Ülkemizin yeniden şekillendiği önemli bir gündür. 15 Temmuz’da bu cennet vatanımızı içeriden ve dışarıdan planlanan bir takım hain tuzaklarla ülkemizi ele geçirmek isteyen kalleşlere karşı Türk Milleti asil bir duruş gösterdi. Bu duruş esnasında en değerli varlığı olan canını feda edenler oldu, gazilerimiz oldu. Bütün milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak sokaklara koştu. İşte bunlardan bir tanesi de şehidimiz Mustafa Cambaz idi. Allah’ın izniyle bizim böyle bir milletimiz olduğu sürece kimse ülkemizi bölemeyecektir. Bizler biliyoruz ki Allah yolunda öldürülenler ölü değildir, onlar Allah katında diridirler. Peygamberlikten sonra en yüce mertebe şehitliktir. Bizlere düşen şehitlerimizin adını yaşatmaktır. Mustafa Cambaz isminin bu okula verilmesi sıradan bir iş değildir. Bu okulda yetişecek gençlerimiz acaba bu Mustafa Cambaz kimdir diye düşünecek. Ve kafalarında bu sorunun cevabını aldıklarında vatana, millete hayırlı evlatlar olarak yetişecektir’’ dedi.

Tören, Başkan Hilmi Türkmen’in Şehit Mustafa Cambaz’ın ailesine çiçek takdim etmesiyle son buldu.