ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZLE İFTARDA BULUŞTUK

Üsküdar Belediyesi ile Üsküdar Kaymakamlığı işbirliğiyle şehit aileleri ve Gaziler için İftar programı düzenlendi. Yaklaşık 500 şehit yakını ve gazi’nin katıldığı programda davetliler hep birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadı.

Üsküdar Belediyesi Nikah Sarayı Kız Kulesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen organizasyona, Üsküdar  İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 15. Füze Üst Komutanı Hava Tuğgeneral Şener Yazıcı, şehit yakınları, gaziler ve basın mensupları katıldı. Gecede İlahiler  ve Kuran-ı Kerim tilaveti eşliğinde iftar vaktini bekleyen vatandaşlar Ezan’ın okunmasının ardından oruçlarını açtılar.

RAMAZAN RAHMET VE BAĞIŞLANMA AYIDIR
Şehit aileleriyle yakından ilgilenip davetlerine katıldıkları için teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennemden azat  olma ayı olan mübarek Ramazan’ı Şerifinizi tebrik ederim. Onbir Ayın Sultanı Ramazan’ı Şerif, hepinizin ve hepimizin hakkında hayırlı olsun. Cenabı Allah bu güzel ay dolayısıyla hepimizi affedeceği kullarının cümlesine dahil eylesin. Bir kez daha Şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride bıraktığı siz değerli ailelerine hayırlı, saadetli uzun ömürler diliyorum. Gazilerimize sağlık sıhhat, ebediyete göç edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

VATAN İÇİN CANLARINI SEVE SEVE VERDİLER
Başkan Türkmen, Allah’a iman etmiş mümin insanlar  olduklarına vurgu yaparak, “Biliyoruz ki bizim için kutsiyetinden asla taviz veremeyeceğimiz değerlerimiz var. Onlardan bir tanesi ve en önemlisi de vatanımızdır, toprağımızdır. Sizin evlatlarınız, eşleriniz, kardeşleriniz bu kutsal varlığımız, vatanımız ve memleketimiz için, bu milletin huzuru, bekası ve kardeşliği için canlarını seve seve vermekten asla çekinmemiş. Ve yine değerli evlatlarınız, kardeşleriniz şehitlerimiz eğer memleket söz konusu ise hiçbir fedakârlıktan gözlerini kırpmadan sakınmamış. Ne mutlu size ki hepiniz birer Şehit ve birer Gazi yakınısınız. Bu memlekette her zaman baştacı edilmesi gereken insanlarsınız. Allah sizlerden razı olsun ve Şehitlerimize rahmet eylesin” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN
Bir arada iftar yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten şehit yakını Turgut Özkan, “Böyle bir organizasyon düzenlediklerinden dolayı Üsküdar Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Çok memnun kaldık. Bu tarz organizasyonlar inşallah böyle devam eder. O eski anıları da, vatandaşın acılı günlerini ve geçmişteki olayları gündeme getirmeleri çok güzel bir şey. Bu organizasyonda emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.