SANATLA BALKANLARI TANI(TI)YORUZ PROJESİ ÜSKÜDAR'DA HAYATA GEÇTİ

Üsküdar Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destek Programı, Cihannüma ve YediHilal'in birlikte çalıştığı "Sanatla Balkanları Tanı(tı)yoruz" projesinin açılış toplantısı 2 Şubat Cuma günü Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Açılış programında Sanatla Balkanları Tanı(tı)yoruz projesi kapsamında kurulacak olan Fotoğraf Atölyesi, Balkanlar Özelinde Musiki Atölyesi, Balkanlar Film Okumaları, Balkanlar Özelinde Fotoğraf ve Şiir Atölyesi'nden bahsedildi. Aynı zamanda kitap okumaları, yarışmalar, konserler, sergiler ve Balkan gezisi yapılacağından da bahsedildi.

Üsküdar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nden Muktedir Gedik, "Projemizin amacı gençlerin tarihimizi balkanlar özelinde incelemesi, kökleri ile bağlarını güçlendirecek, toplumsal aidiyet duygularını artırmasını sağlamaktır," dedi.

Sanatla Balkanları Tanı(tı)yoruz  projesinin Türkiye dışında 4 ülkede daha uygulanacağını söyleyen Muktedir Gedik,  "Kosova, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Makedonya projemizi yürütmek istediğimiz ülkeler  arasında," dedi.