ŞAMPİYON MİNİK SPORCULARA BİRER KESE ALTIN

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sakarya’da yapılan Minik-Yıldız Karate Türkiye Şampiyonası ve Antalya’da yapılan 1. Avrupa Minikler Taekwondo Şampiyonası’nda, 2 altın 2  gümüş ve 5 bronz madalya kazanan minik sporcuları birer kese altınla ödüllendirdi.

Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü'nün minik sporcuları aileleriyle birlikte Başkanı Hilmi Türkmen'i makamında ziyaret etti. Başkan Türkmen, sporcular Ömer Faruk Dayıoğlu, Şeyma Güngör, Abdülhalik, Sıla Nur Özcan, Emircan Akdana, Berat Ayla Yılmaz, Hasan Efe Şimşek, Alperen Dilmaç, onları eğiten hocaları ve sporcuların aileleriyle yakından ilgilenerek sohbet etti.

Minik sporcuları başarılarından ötürü  tebrik eden Başkan Türkmen, sporun yanı sıra hangi mesleği seçeceklerini sordu. Sporculardan, mimar, mühendis, uçak pilotu, spor eğitmeni, bilim adamı, kalp cerrahı gibi yanıtlar alan Başkan Türkmen, "Bu sporcu kardeşlerimiz arzu ettikleri hedeflerine ulaşacaklar. Ben buna inanıyorum. Çünkü spor yapıyorlar" diye konuştu.

Başkan Türkmen sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmakta büyük rol oynadığını belirtip, "Üsküdar'ın bilim kültür ve tarih şehri olmak vasfının yanından artık sporcuların kazandığı başarılarla şampiyon şehri ünvanını da layığıyla elde ediyor" dedi.

Minik sporcuların aileleri de çocuklarının sporda elde ettikleri bu başarılarda Üsküdar Belediyesi'nin kendilerine sağladıkları olanak ve verdiği destekten ötürü Başkan  Türkmen'e teşekkürlerini sundular.

Gösterdikleri başarılardan dolayı sporcuları tebrik eden Başkan Hilmi Türkmen, "Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü olarak artık şampiyonluğa alışmış durumdayız. Geçen hafta Madrid'de yapılan Bayan Atletizm yarışmasında Avrupa Şampiyonu olduk. Bu hafta da yine Antalya Benek'te yapılan Dünya Avrupa Karate Şampiyonasında 48 kilo da Avrupa Şampiyonu olduk. Tekvando da Avrupa Şampiyonluğumuz, hem de Avrupa ikinciliğimiz var. Dolayısıyla Üsküdar bir şampiyonlar şehri ünvanını çok fazla hak eder bir hale gelmiş durumda. Ben salon sporlarındaki başarılarımızla inşallah örnek bir belediyecilik, gençlerle buluşma arzusundayız. Biz Üsküdar da spor tesislerimizle, sosyal tesislerimizle birlikte daha çok gençlerimizi, çocuklarımızın sporla ilgilenmesini, aileleriyle birlikte çocukların spora daha çok alaka göstermelerini arzu ediyoruz ve gayette iyi bir noktadayız. Açtığımız spor okullarıyla, kış okullarıyla, yaz okullarıyla kamplarla birlikte bütün müsabakalara iddialı bir şekilde hazırlanıyoruz . Çalışmalarımızın da semerelerini yavaş yavaş almaya başladık. Atletizm'den sonra tekvando ve karatede de şampiyonluğu Üsküdar'ımıza hediye etmiş olduk" diye konuştu.

Ödül töreni sonrası Başkan  Türkmen, minik sporcular, onları yetiştiren hocaları ve sporcuların aileleriyle toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.