ŞAİRLER YEMEKTE BULUŞTU

Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali’ne katılarak okulları, sokakları, Cafeleri şiirle buluşturan şairler düzenlenen akşam yemeğinde bir araya gelerek keyifli anlar yaşattılar.

Türkiye'de bütünüyle şairler tarafından hayata geçirilen ilk şiir festivalinde yer alan; Suriye, Almanya, Hindistan, Arjantin, Filistin, Polonya, İspanya, Kuveyt ve Somali'den 19, Türkiye'den ise 16 şair, Kültür Müdürlüğü’nün organize ettiği yemekte buluştu.



Keyifli sohbetlerin yaşandığı geceye katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul’un kültüre sanata ve festivale en çok yakışan ilçesinde bulunduklarına vurgu yaparak, “Bu güzel şehir kültür adına, sanat adına, tarih adına, medeniyetimizin kodları adına yapılabilinecek en güzel etkinlikleri fazlasıyla hak ediyor. Festivalimize gösterilen muazzam ilgi alaka ve özellikle okullarda devam eden aşaması bizleri mutlu etmektedir” diye konuştu.

Başkan Türkmen, festivali düzenlerken ilgi  olup olmayacağı yönünde düşünceleri bulunduğunu belirterek, “Fakat Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli oldu. Festivalimizin açılış akşamındaki o muhteşem manzara, inanılmaz tablo devamının da muhteşem geçeceğinin işaretlerini bizlere göstermiş oldu. Üsküdar’ın geleneğinde olan ve yıllardır devam eden Uluslararası Katibim Festivali’nin olduğu gibi şiir festivalimizi gelenekselleşecek etkinliklerimiz arasına eklemiş olduk” dedi.

İlkinin gerçekleştirildiği şiir festivalinin başlangıcının çok iddialı olduğuna değinen Başkan Hilmi Türkmen, “Yurt dışından şairlerimiz, yurt içinden şairlerimiz, kültür merkezlerimiz, okullarımız, Üsküdar’ın kültür ikliminden nasiplenen çok kıymetli dostlarımız, bizlere ‘Ne iyi ettiniz de bu festivali yaptınız. Çok faydalı oldu’ şekilde sözlerle etkinliğimizin devamını yapmak noktasında bizleri cesaretlendirdiler” diye konuştu.

Şiirin bir sevda bir aşk olduğunu söyleyen Başkan Türkmen, “Şiir barıştır, kardeşliktir, sevgidir, dostluktur, huzurdur, şiir dünyadaki devam eden çatışmalara son verecek en güzel ilaçtır. Dolayısıyla bu kadar güzel enerjiyi, duygu ve düşünceyi içerisinde barından siz şair dostlarımıza dünya barışı adına görev düşüyor. İnsanlık her zaman sizlere minnettar olacaktır” dedi.


Başkan Türkmen, şairlere ‘İyi ki varsınız’ diyerek sözlerini noktaladı.
Konuk şairlerin Üsküdar hakkındaki izlenim ve duygularını paylaşmaları geceye renk kattı. Somalili şair Abdullahi Botan’ın Üsküdar üzerine söylediği şarkısı büyük alkış aldı.

Toplamda 8 gün sürecek festival, 11 Nisan Cumartesi günü Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak Kapanış Gecesi ile sona erecek. Festival boyunca 25 etkinlik gerçekleştirilecek.