​ŞAHSİYET OKULU 'VELİLERİ' KAHVALTIDA BULUŞTU

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Bilgi ve Çocuk Akademileri’nde ‘Şahsiyet Okulu’ eğitimi alan öğrencilerin velileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kütüphane Müdürlüğü’nün organize ettiği ‘Şahsiyet Okulu Kahvaltısı’ Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe 465 öğrenci velisi katıldı.

Başkan Türkmen, gençleri iyiler ve iyiliklerle buluşturma sözü verdiklerini hatırlatıp, “13 şubesi ile göz bebeğimiz ve geleceğimizin teminatı olan ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize eğitim desteği veriyoruz. Belediye olarak, park, bahçe, yol, kültür merkezleri v.s yapıyoruz. Pek çok alanda vatandaşlarımıza hizmet etmek için çalışıyoruz ama yapılan yatırımların en büyüğü hiç şüphesiz çocuklarımıza yönelik çalışmalarımızdır” dedi.

Başkan Hilmi Türkmen, eğitimin okuldan önce aile içinde başladığına vurgu yaparak, “Şahsiyet Okulları’nda 646 öğrencimiz eğitim görmekte. Eğitimlerine destek için; okul takviye dersleri, etütler, kitap okuma faaliyetleri, Bilge Yazarlar, Bir Dil Bir İnsan, Akıl Oyunları, Deha Okulu, Zeka Okulu, Mental Aritmetik dersleri verilmekte. Ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler olmaları için; eğitimden kültüre, sanattan spora çeşitli atölyeler, kulüpler, kültürel, sanatsal, sportif ve müzik faaliyetleri gerçekleştirilmekte. Milli ve manevi değerlerini kazanmaları ve gelecek ufkuna sahip olmaları için; Değerler Eğitimi, Şahsiyet Okulu, kişisel gelişim eğitimleri, Genç Enderun projesi hayata geçirilmekte. Sosyal alanlarda kendilerini fark etmeleri ve gelişmelerini sağlamak için; eğitsel ve kültürel geziler, yarışmalar, münazaralar, izcilik eğitimi ve kamplar düzenlenmekte. Öğrenirken eğlenmeleri için; maharetli eller, eğitici drama, masal bahçesi, kitap kafe, oyuncağım matematik, sahnede fen ve ben, sinema, geleneksel çocuk oyunları yapılmakta. Bilim ve Teknolojiyi faydaya dönüştürmek için; bilişim teknolojileri, bilim atölyesi, bilişim dergisi, robot ve astronomi gibi eğitimler ve etkinlikler düzenlenmektedir. 

Tabi tüm bunların ötesinde çocuğun en iyi eğitimi alacağı yer hiç şüphesiz ailesidir. Aileler olarak çocuğu sabah okula göndermekle görevimiz bitmez. Çocuğumuzun iyi bir birey olarak yetişmesi için üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirmemiz gerekmektedir. Bu konuda daha duyarlı olmamız gerekiyor” diye konuştu.