RAMAZAN ÜSKÜDAR’DA BÖYLE GEÇTİ

Üsküdar’da her daim farklı bir iklimde yaşanan 11 Ayın Sultanı Ramazan yine birbirinden renkli etkinliklerle geride kaldı.

Üsküdar Belediyesi bu sene 13 değişik noktada kurulan iftar çadırı, 24 mahallede verilen sokak iftarları, hafta sonlarına keyif katan sahur programları ile 1 milyon kişiyi gönül sofralarında buluşturdu.

Diğer yandan Kültür Müdürlüğü ve Üsküdar İlçe Müftülüğü ortaklığıyla; Enderun Teravihi ve Cumhur Müezzinliği uygulamasını hayata geçirildi. Valide-i Cedid Camii’nde Cuma ve Cumartesi günleri birbirinden seçkin davetlilerin katıldığı ‘Çınaraltı sohbetleri’ etkinliğiyle Üsküdarlılara doyumsuz akşamlar yaşatıldı.

MÜTHİŞ ORGANİZASYON KUSURSUZ HİZMET

Ramazan coşkusunun yaşanmaya başlandığı ilk günden itibaren iftar çadırlarının yanı sıra her gün farklı mahallelerde kurulan gönül sofralarında binlerce vatandaşımıza iftar verdi.

Üsküdar Sahili’nde kurulan iftar çadırının yanı sıra Harem Otogarı, Beşiktaş Motor İskelesi önü, Bahçelievler Mh, Ferah Mh ve Yavuztürk Mh (İki farklı noktada), Ünalan Mh, Zeynep Kamil Mh, Zeynep Kamil Hastanesi, Kirazlıtepe, Cumhuriyet, Selami Ali mahallerinde her gün toplam 30 binin üzerinde kişiye belediyenin aşevinde hazırlanan çorba, bol etli nohutlu pilav, tatlı ve içecekten oluşan iftarlık menü ikram edildi.


İFTAR SOFRALARINDA DOSTLUKLAR KURULDU

Sokak iftarlarında aynı sofrada buluşup dualar eşliğinde oruçlarını açan mahalleliler komşuluk ilişkilerini geliştirme fırsatı yakaladılar. Aynı sokakta hatta aynı apartmanda oturup selamdan öte geçmeyen ilişkiler gönül sofralarında yapılan muhabetlerle birlikte yeni dostlukların kurulmasına olanak sağladı.



ÜSKÜDAR’I YÖNETENLER İFTARDA BULUŞTU

Üsküdar’ı yönetenler ve gazeteciler, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Protokol İftarı’nda bir araya geldi. Ramazan ayında birçok iftar programına ve kültürel etkinliğe imza atan Üsküdar Belediyesi, İlçede görev yapan Kamu kurumu yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları, siyaset ve sanat dünyasından birçok ismin ağırlandığı “Protokol İftarı” düzenledi.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTAR

Üsküdar Belediyesi ile Üsküdar Kaymakamlığı işbirliğiyle şehit aileleri ve Gaziler için İftar programı düzenlendi. Yaklaşık 500 şehit yakını ve gazi’nin katıldığı programda davetliler hep birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadı.

YETİMLER GÖNÜL SOFRASINDA AĞIRLANDI

Üsküdar Belediyesi, Ramazan ayında yetimler, öksüzler ve kimsesiz çocukları unutmadı.

Üsküdar’da bulunan yetimler ve kimsesiz çocuklar, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Dünya Yetimler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya gelen 250 çocuk, iftar öncesi Ramazan’a dair yapılan sohbetlerle keyifli dakikalar geçirdi.



KIR BAHÇESİNDE SAHUR KEYFİ

Cuma ve Cumartesi geceleri ise Kır Bahçesi Sosyal Tesisleri’nde organize edilen sahurlarda da binlerce davetli aksamayan hizmet anlayışı ile konuk edildi. Zengin menülü sahur sofralarında ağırlanan vatandaşlar Üsküdar’ın doyumsuz gecelerinde ilahiler ve Kur’an-ı Kerim tilavetleri eşliğinde oruca hazırlanmanın keyfini yaşadılar.

SAHURDA SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Şemsipaşa Sahili’nde organize edilen sahur programlarında hafızalarda yer eden anlar da yaşandı.

Başkan Türkmen ve AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman masaları gezerken sürpriz bir doğum günü kutlamasına da katıldılar. Almanya’da yaşayan gurbetçi Yalım ailesinin 31 yaşına giren Saliha Yalım için düzenledikleri sürpriz kutlamada pastanın maytaplarını elleriyle yakan Başkan Hilmi Türkmen, genç kadına hayırlı ve bereketli ömürler diledi.

ENDERUN TERAVİHLERİ CANLANDI

Ramazan ayı boyunca sokak iftarlarıyla mahalle kültürünü yaşatmaya çalışan Üsküdar Belediyesi, Enderun teravihlerini yeniden canlandırmanın yanı sıra ‘Çınaraltı Sohbetleriyle de alanlarında duayyen isimleri vatandaşlarla bir araya getirdi.

Valide-i Cedid, Ünalan Kuba, Bulgurlu Söğütlü Çayır, Kirazlıtepe ve Bahçelievler İmam Azam camilerinde icra edilen Enderun programları ile Ramazan’a ayrı bir lezzet katıldı.

DOYUMSUZ ÇINARALTI SOHBETLERİ

Diğer yandan Valide-i Cedid Camii’nde Cuma ve Cumartesi günleri birbirinden seçkin davetlilerin katılacağı ‘Çınaraltı sohbetleri’ etkinlikleri düzenlendi.

Yeni Valide Camii bahçesinde teravih namazları sonrası yapılan etkinlikte; Tarihçi Yazar Dursun Gürlek ‘Eski İstanbul Ramazanları’, Hattat Hasan Çelebi ‘İslam Sanatları’, Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Coşkun Yılmaz ‘Osmanlıda Ramazan’, Prof. Dr. İskender Pala, ‘Şiir ve Peygamberi Sevmek’, Recep Garip ‘Ramazan ve Şiir’ Sadık Yalsız Uçanlar ‘Anadolu Erenleri’, Emin Işık ‘Ramazan ve Kur’an-ı Kerim’ , Ekrem Demirli de ‘Yunus Emre’ temalı sohbetleriyle Üsküdarlılarla bir araya geldiler.



ÜSKÜDAR BOTAN EFSANESİ İLE ŞENLENDİ

Üsküdar’daki iftar, sahur ve Enderun teravihleri etkinlikler ‘Botan Efsanesi’nin gösterisiyle daha da bir renklendi.

Kültür ve sanat şehri Üsküdar, Siirt’in kadim zengin kültürünü yansıtan; ilçedeki öğretmen, öğrenci, esnaf ve çeşitli meslek guruplarından oluşan 45 kişilik ‘Botan Efsanesi Gösteri Sanatlar Topluluğu’nun müthiş halk oyunları şovuyla şenlendi.

Sahur öncesi Kır Bahçesi’ni dolduran yaklaşık 10 bin davetli Botan Efsanesinin müthiş performansı ile coşarken, tarih bu şovla birlikte Üsküdar’da adeta sanata dönüştü.


ÜSKÜDAR’IN GÖNÜL SOFRASI IĞDIR’A UZANDI

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’ın başka bir iklimde yaşandığı Üsküdar’dan Iğdır’a kardeşlik köprüsü kuruldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in talimatıyla birlikte ‘Üsküdar’dan Iğdır’a Kardeşlik İftarı’ projesi Iğdır Valiliği ile birlikte hayata geçirildi.

Şehri merkezindeki Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde Üsküdar’dan Iğdır’a uzanan kardeşlik eli binlerce Iğdırlıyı ‘Gönül Sofralarında’ buluşturdu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası okunan ezanla birlikte Iğdırlılar dualar eşliğinde toplu olarak oruçlarını açtılar.



ÜSKÜDARLILAR BULUŞTURAN BAYRAMLAŞMA

Üsküdar Belediyesi’nin geleneksel bayramlaşma merasimi Başkan Hilmi Türkmen ve çok sayıda kişinin katılımı ile Nikah Sarayı Kır Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediyesi Kır Bahçesi’ndeki bayramlaşma etkinliğine; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar eski belediye başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye çalışanları, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Türkmen sonrasında alanda bulunan herkesle tek tek tokalaşarak bayramlarını tebrik etti.

RAMAZAN'DAN OBJEKTİFLERE YANSIYAN GÜZEL ANLAR