MİLLİ İRADE NÖBETLERİNE ŞİMDİLİK NOKTA KONULDU

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı tutulan milli irade nöbetlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla şimdilik nokta konuldu.

'OKÇULAR TEPESİ'NDE SON NÖBET

Direnişin 'Okçular Tepesi', dirilişin kalbi olan Üsküdar'da da dün akşam Kısıklı'da son nöbet tertip edildi. 

Dün akşam gerçekleşen son nöbette Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Erdoğan'ın Beştepe Külliyesi'ndeki konuşması, meydana kurulan dev ekranlarla canlı yayınlandı. Ankara'yla Kısıklı arasında kurulan bağlantıda kahraman Üsküdarlılar, Cumhurbaşkanı'mızın konuşmasına kah tekbirlerle, kah FETÖ karşıtı sloganlarla eşlik etti.

"YOLA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Erdoğan yaptığı konuşmada,

 "Er veya geç Amerika Birleşik Devletleri de bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya FETÖ. Ya darbeci terörist FETÖ veyahutta demokrasi ülkesi Türkiye. Bu tercihi yapmak durumunda.

Onlar ihanet nöbetlerinde birer ikişer geberecekler, biz demokrasi nöbetlerinde, vatan müdafaasında, evelallah 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda, canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyecek, yola devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"GÖNÜL DÜNYAMIZDAN BU NÖBETLERİ ÇIKARMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

 "Allah, ülkemizi ve milletimizi ilelebet korusun diyorum. Ve şimdi artık virgülü atıyoruz ve bu demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz. Ama ruh dünyamızdan, gönül dünyamızdan bu nöbetleri çıkarmayacağız."

"ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN"

Darbe girişiminin ilk gününden bu yana meydanlarda gerçekleştirilen milli irade nöbetlerinde halkla iç içe vatan savunmasında olan Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, yaptığı açıklamada, "FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe teşebbüsüne karşı asil duruşunuzu ve devam eden süreçte Milli İrade nöbetindeki samimiyetinizi tebrik ediyorum.

Allah bizleri bir daha böyle küstah saldırılara maruz bırakmasın bu tür sebeplerle bizleri nöbete mecbur etmesin. Allah sizlerden razı olsun. Şehitlerimize rahmet eylesin, yaralı gazilerimize acil şifalar ihsan eylesin." dedi.

Milli irade nöbetlerine noktanın konulduğu gecenin ardından halk vazifesini yerine getirmenin onuruyla evlerine dönerken, Kısıklı sabah saatlerinde yeniden trafiğe açıldı.