METAVERSE ZİRVESİ ÜSKÜDAR’DA

Üsküdar Belediyesi olarak Türkiye’nin en kapsamlı Metaverse Zirvesi’ni 28 Mayıs tarihinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdik. Metaverse evreni ile alakalı soruların cevabının arandığı programa ilgi yoğun oldu.

Üsküdar Belediyesi olarak yenilik ve girişimcilik kültürünün toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılmasına yönelik hedefleriyle kurduğumuz Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi de Metaverse Zirvesi’ne katılım sağladı.

Bu kapsamda yeni girişimcilerin ortaya çıkarılması, girişimciliğin kariyer alternatifi olarak sunulması, mevcut girişimlerin niteliklerinin artırılması, bireylerin yaratıcı ve yenilikçi yönlerinin ön plana çıkarılması, uygulama odaklı ortam ve eğitimlerin geliştirilmesi için farklı kuluçka programlarının hayata geçirildiği, nesnelerin interneti, yapay zeka, otonom sistemler, sanal/artırılmış gerçeklik alanlarında destekler sunan, girişimcilerin Ar-Ge ve prototipleme için kullanabileceği bir fab-lab’in yer aldığı Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nin standında katılımcılara Microsoft Hololens 2 ve HTC Vive Pro Eye ile sanal gerçeklik ve karma gerçeklik deneyimi yaşatıldı.

Birçok sürprizin de yer aldığı etkinliğe katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.