MEMDUH CUMHUR’A VEFA GECESİ

Şair, eczacı ve TRT İstanbul Radyosu eski solistlerinden Memduh Cumhur, 10 Mart Cumartesi günü Üsküdar Belediyesi tarafından hazırlanan program ile anıldı.

Doç. Dr. Emin Işık, Prof. Dr. Ruhi Ayangil, Prof. Dr. İskender Pala, Bekir Reha Sağbaş ve Seyit Ali Kahraman’ın konuşmalarıyla yer aldığı Memduh Cumhur’u Anma Gecesi ‘Maziyi Tahassür’ adlı söyleşi Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Prof. Dr. Ruhi Ayangil, “Örnek bir baba, örnek bir eş, örnek bir insan, örnek bir sanatkâr, örnek bir kültür ve tarih sevdalısı sıfatlarını rahatça kullanabileceğimiz Memduh Cumhur’u bugün burada, dostlar meclisinde, yad edeceğiz,” diyerek Cumhur’un yazmış olduğu şiirleri okudu.

Anma programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Kim derdi ki Memduh Cumhur'a bir anma gecesi düzenleyeceğiz. Ben 2004 yılından bu yana tanıyordum kendisini. Biz her fırsatta ifade ediyoruz Üsküdar;  Ahmet Yüksel Özemre, Cemil Meriç, Niyazi Sayın, Memduh Cumhur, Halide Edip Adıvar ve İskender Pala gibi isimlerle bir kültür şehri, marka bir şehir. Tabi takdiri ilahi buraya kadarmış. Memduh ağabeyimiz çok ansızın ayrıldı aramızdan. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah," diye konuştu.

Programın sonunda Memduh Cumhur'un bestelenen şiirleri okundu.