MAHALLE BULUŞMALARINDA SONA GELİNİYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Mahalle Buluşmaları kapsamında 27 Şubat Salı akşamı Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Her hafta Üsküdar’ın farklı mahallelerinde vatandaş ile bir araya gelen Başkan Hilmi Türkmen, “Üsküdar’ımızın en büyük mahallesi Cumhuriyet Mahallesi. Bu toplantılarda bizim 2 amacımız var. 1’incisi; Üsküdar’ımızda neler yaptığımızı ve neler yapacağız sizlerle direkt ilk ağızdan sizlerle paylaşmak istiyoruz. 2’nci amacımız ise; sizlerin sormak istediğiniz soruları, eleştirilerinizi, istek ve şikâyetlerinizi rahatlıkla bizlere anlatıp sunmanız,” dedi.

Konuşmasına devam eden Başkan Hilmi Türkmen, “Biliyorsunuz ki Üsküdar Meydan’da çok uzun zamandır bir çalışma var. Başta 2004 yılında Marmaray’ın temelleri atıldı. Daha sonra Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı çalışmaları başladı. Geçtiğimiz aylarda Metro Hattı’nın Ümraniye’ye kadar olan kısmını açtık. Haziran ayı sonuna kadarda Çekmeköy’e kadar olan kısmı açılacak. İnşallah 2022’ye kadarda bu raylı sistemler Kurtköy-Sabiha Gökçen Havaalanına kadar uzanacak. Bu raylı sistemlerle birlikte, karadan, denizden her şekilde Üsküdar İstanbul’un en kolay ulaşılabilir ilçesi oluyor. Bugün Üsküdar için İstanbul’un tam merkezi diyebiliriz. Üsküdar Meydan düzenleme işimiz inşallah Eylül ayında tamamen bitirmiş olacağız. Haremden Beylerbeyi’ne kadar olan sahil düzenleme çalışması hızla devam ediyor. Sahilden belediye binamıza kadar olan alan yeni bir Üsküdar Meydan’ı haline geliyor.  Yeni belediye binamız ise Üsküdar’ın en az 100 yıl boyunca ihtiyaçlarına cevap verebilecek.  Şimdi tüm devlet dairelerimizi de bir araya topladık. Kaymakamlık binamız belediyemizin hemen karşı caddesinde yer alıyor. Nikâh Sarayı ise belediyemizin içerisinde, vergi dairemizi de belediyemizin yanında hizmete açtık. Bir ilçe ölçeğinde kamu hizmetlerinin bu kadar konforlu olduğu bir ilçe daha yok,” dedi.

Üsküdar’ın hemen her mahallesinde Spor Salonu, Yaşam Merkezi, Bilgi Evi olduğunu dile getiren Başkan Hilmi Türkmen, “İstanbul’da spor salonları konusunda 1 numarayız. Sizlere en yakın olan ve yararlanabileceğiniz salon Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi. Size buradan müjdeyi de vereyim Mimoza Parkı’nın altına otopark ve yüzme havuzu yapıyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bizim şu anda Üsküdar’da 7 tane kapalı spor salonumuz bulunuyor. Bu yılın sonunda 9’a çıkacak şu anda 2 tanesi yapım aşamasında. Çengelköy Mehmet Çakır Tesisleri, Kirazlıktepe Boğaziçi Yaşam Merkezi, Çamlıca Spor Okulu, Vakıfbank Spor Sarayı, Çavuşdere Spor Sarayı, Burhaniye Gençlik Merkezi, ve Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi’yle Üsküdar’ımız tam anlamıyla bir spor şehri,” şeklinde konuştu.