KAHRAMAN HALK, İLK GÜNKÜ HEYECANLA, 10 GÜNDÜR MEYDANDA

Milli iradeye kastetmeye çalışan darbe girişiminin üzerinden tam 10 gün geçti.  Kahramanlık destanı yazan Üsküdarlılar, darbe girişiminin gerçekleştiği 15-16 Temmuz’dan bu yana, direnişin ve dirilişin kalesi Üsküdar Kısıklı meydanında mücadelesini sürdürüyor.

Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN de nöbetin ilk gününden itibaren Kısıklı meydanında halkla birlikte en ön safta mücadelesine devam ediyor.

Başkan TÜRKMEN, nöbetin 10. gününde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“10 gündür meydanlardayız.  İlk geceki gibi hiç ama hiç yorulmadan, hiç usanmadan bu heyecanımız devam ediyor. Allah sizlerden razı olsun. Bugünlerde millet olarak adeta tarih yazıyoruz. Gelecek neslimize anlatacağımız günleri yaşıyoruz.

Bu günler aslında bir hayra vesile olmaktadır. Bakın millet olarak, ulus olarak, iktidarıyla muhalefetiyle, bütün kesimleriyle bir birliği, bir kardeşliği yaşıyoruz.  Sayın Başbakanımız açıkladı; Boğaz köprümüzün adı, ‘15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ oldu. Üsküdar Belediyesi olarak, Üsküdarlı şehitlerimiz için bir çalışma içerisindeyiz.

“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASINI YAŞATMAYA YÖNELİK ÇALIŞMAMIZ OLACAK”

Ben buraya gelmeden önce, şehit yakınlarını , ailelerini ziyaret ettim. Her birinin birbirinden anlamlı hikayeleri var. Şehitlerimize  Allah’tan rahmet diliyorum. Üsküdar ölçeğinde, şehitlerimizin hatırasını yaşatmaya yönelik bir çalışmamız olacak. Bu millet bir kez daha gösterdi ki bizim bizden başka dostumuz yokmuş. “