KADIN KUAFÖRLER ESNAFI ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDE BİR ARAYA GELDİ

Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası’nda bu sabah, Üsküdar’daki kadın kuaförler esnafı için kahvaltı organizasyonu yapıldı. Etkinlik vesilesiyle kuaförler sohbet edip mesleğe dair fikir alışverişi yapma fırsatı buldu.

Kahvaltı programına teşrif eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: “İşimizi düzgün yaparsak İstanbul’da işsizlik diye bir kavram kalmaz. Mesela Üsküdar Belediyesi İstihdam Merkezi’miz var. İşveren ile iş arayanı buluşturma noktası. Hedefimiz, 5 yılda 5 bin gence iş bulmaktı. 3 buçuk yılda toplam 8 bin kişiye iş bulduk. Bununla beraber projelerimizde gelişmeler var. Önümüzdeki günlerde metro hattımızın Üsküdar’dan Ümraniye’ye kadar olan kısmı açılacak. Bu raylı sistem projesi ile trafik rahatlamış olacak.” diyerek müjdeyi verdi.

HER ŞEY DAHA GÜZEL BİR ÜSKÜDAR İÇİN

Başkan Hilmi Türkmen: “Üsküdar Meydanı ve sahil yolu düzenlemesi çalışmalarını yaz aylarına doğru bitirmeyi planlıyoruz. Üsküdar’dan Harem’e kadar kesintisiz yaya, bisiklet ve araç yolu yapılıyor. Proje tamamlandığında dünyanın en güzel sahili, Salacak’ta olacak.

Meydan’da ise denize doğru 13 bin metrekarelik teras sistemi yapıyoruz. Çalışmalar önümüzdeki ayın sonunda nihayete erecek ve İstanbul’un en büyük üçüncü meydanına sahip olacağız. 

Ocak ayında da, Eski Belediye Binası’nın oraya 17 bin metrekarelik, 4 katlı ve bin araç kapasiteli otoparka sahip bir alan yapmaya başlayacağız.” diye açıklamalarda bulundu. Başkan Türkmen, projeler hayata geçtikçe Üsküdar’daki sosyal hayatın ve iş yaşamının daha da ileriye taşınacağını, bu gibi gelişmelerin kadın kuaförler esnafı için de verimli olacağını sözlerine ekledi.

Başkan Türkmen’e takdim edilen plaket sonrası katılımcılar için uzmanlar tarafından mesleki açıdan eğitim bilgileri verildi.