İŞTE ÜSKÜDAR’IN “İSTİKLAL MARŞI”NI EN GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLERİ

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümü sebebiyle Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma” yarışmasının finali gerçekleştirildi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen finale Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’daki şehit aileleri ve finale kalan okulların öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Programda konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün İstiklal Marşı’mızın kabulünün 96. yıl dönümü. Tam 96 yıl önce merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy, sadece o yılların değil günümüzü de âdeta canlı canlı anlatan İstiklal Marşı’mızı yazmıştır. İstiklal Marşı’mızın yıl dönümü vesilesiyle 15 Temmuz’da ve başka zamanlarda istikbalimiz, istikrarımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler bu güzel cennet vatanın mensuplarıyız. Ülkemiz gerek coğrafi olarak gerek stratejik olarak tartışmasız dünyanın en güzel yerinde. Bizler bu güzel ülkenin kıymetini bilmeliyiz. Bu ülkeyi, bu toprakları hain saldırılara karşı her zaman koruyacağız. Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi; Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” İfadelerini kullandı.

1 Mart Çarşamba günü gerçekleşen “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma” yarışmasının yarı finaline Üsküdar’da bulunan 36 ortaokul katıldı. Yarı finalde kıyasıya yarışan okullar arasından; Acıbadem Türk Telekom Şehit Mete Sertbaş Ortaokulu’ndan Ekin Çayan, Saffet Çebi Ortaokulu’ndan Beyza Kuruçay, Kısıklı Ortaokulu’ndan Derya Tuğba Mataracı, Yaman Dede İmam Hatip Ortaokulu’ndan Hayrunnisa Sucu, Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’ndan Melike Zeynep Arslan, Hilmi Çelikoğlu Ortaokulu’ndan Reyhan Yılmaz ve Ali Fuat Başgil İmam Hatip Ortaokulu’ndan Hafize Büşra Kamiloğlu finalde yarışmaya hak kazandılar.

Finalde İstiklal Marşı’nı en güzel şekilde okumak için yarışan öğrenciler, sergiledikleri performansla izleyicilere duygu dolu anlar yaşattılar. Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma” yarışmasının birincisi, Saffet Çebi Ortaokulu’ndan Beyza Kuruçay; ikincisi, Yaman Dede İmam Hatip Ortaokulu’ndan Hayrunnisa Sucu ve üçüncüsü ise Acıbadem Türk Telekom Şehit Mete Sertbaş Ortaokulu’ndan Ekin Çayan oldu.

Program hediyelerin takdimi ve topla fotoğraf çekimi ile sona erdi.