İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEVLÜT UYSAL, ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Belediyesi’nde yapılan faaliyetleri yerinde görmek için ziyarete geldi. Uysal, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile yeni projeler hakkında görüşmeler yaptı. 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cuma Namazını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile kıldıktan sonra, Üsküdar Sahil Yolu çalışmasını yerinde görmek için Harem Sahiline geçti.

Başkan Hilmi Türkmen ile birlikte basının karşısına geçen Mevlüt Uysal, Meydan Projesinin 6 ay içinde tamamlanacağını, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu’nun da 1 ay içinde açılacağını müjdeledi. Açıklamanın ardından, Üsküdar’daki şantiyeler gezildi.

Başkan Mevlüt Uysal, şiddetli yağmurda vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için Üsküdar meydandaki altyapı çalışmalarını bitirdiklerini dile getirdi.

Mevlüt Uysal Kimdir?

1966 yılında Antalya-Alanya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Alanya’da tamamladı. 1988’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Uzun yıllar Avukatlık yaptı. Bir yandan da siyasi, sosyal ve kültürel çalışmalarla ilgilendi. 2001 yılında AK Parti Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu.

2009 yılı Mart ayında yapılan Yerel Seçimlerinde Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. Bahçeşehir’in birleşmesiyle İstanbul’un yeni ilçelerinden biri olan Başakşehir’de önemli işlere imza attı. 2014’de yapılan yerel seçimlerde yeniden Başakşehir Belediye Başkanı seçildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 28 Eylül 2017 tarihli olağanüstü toplantısında yapılan oylama ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.