HÜLYA KOÇYİĞİT 50. SANAT YILINI ÜSKÜDAR’DA KUTLAYACAK

Türk sinemasının efsane oyuncularından Hülya Koçyiğit'in 50. sanat yıldönümü  Üsküdar'da düzenlenecek özel bir geceyle kutlanacak. Gece için hummalı bir çalışmanın yürütüldüğünü belirten Başkan Hilmi Türkmen, 'Hülya Koçyiğit gibi bir ustayı ağırlamanın' kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Üsküdar Belediyesi ve Film Arası Sinema Dergisi, Türk Sinemasının efsane oyuncularından Hülya Koçyiğit'in 50. sanat yıldönümünü düzenleyecekleri bir geceyle kutluyor. 1963 yapımı Susuz Yaz filmiyle sinemaya adımını atan usta oyuncunun yakın dostları ve sinemanın ünlü isimleri, gecede Koçyiğit'e dair duygu ve düşüncelerini paylaşacak. Program, 14 Kasım Cuma akşamı Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

FOTOĞRAFLARLA HÜLYA KOÇYİĞİT

50 yıldır Parlayan Yıldız başlığıyla düzenlenecek gece, Hülya Koçyiğit'in fotoğraflarından oluşan özel bir serginin açılışıyla başlayacak. Koçyiğit ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşecek serginin ardından program, sanatçı için hazırlanan belgesel gösterimi ile devam edecek. Çeşitli VTR ve sunumların yer alacağı gecede konuşmacılar Hülya Koçyiğit'i anlatacak.

ŞARKILAR HÜLYA KOÇYİĞİT İÇİN

Gecede sahne alacak ünlü şarkıcı Öykü Gürman, Yeşilçam'ın sevilen şarkılarını Hülya Koçyiğit için seslendirecek. Gürman, Koçyiğit'in filmleriyle milyonların sevgisini kazanan klasik şarkılardan oluşturacağı repertuarla gecede ayrı bir keyif yaşatacak.

SÜRPRİZLER RENK KATACAK

Usta oyuncunun hayatı, filmleri ve anılarıyla anlatıldığı 50. yıl kutlama gecesi için çeşitli sürprizler de hazırlandı. Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek gece halka açık olacak. Hülya Koçyiğit fotoğraf sergisi ise Kasım ayı boyunca ziyarete açık kalacak.

ÜSKÜDAR İÇİN BÜYÜK MUTLULUK

Hülya Koçyiğit gibi bir ustayı Üsküdar'da ağırlayacak olmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, gece için hummalı bir çalışmanın yürütüldüğünü belirtti.

Koçyiğit'in Türk Sinema çok önemli katkılarda bulunduğunu vurgulayan Türkmen, usta oyuncunun sinemada olduğu kadar yaşamıyla da seyircisine hep örnek bir duruş sergilediğini söyledi.

100. YILA ARMAĞAN OLSUN

Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni Suat Koçer ise Koçyiğit'in Yeşilçam klasiklerinin yanı sıra toplumsal meselelere değinen çok sayıda önemli filmde rol aldığını hatırlattı. Koçer, Türk sinemasının 50 yılına damgasını vuran büyük ustanın kutlama gecesini, 100. yaşını dolduran Türk sinemasına bir armağan olarak düşündüklerini de sözlerine ekledi.​