HIDIRELLEZ BAYRAMI ÜSKÜDAR’DA COŞKUYLA KUTLANDI

Üsküdar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Hıdırellez Bayramı kutlamalarında 3 manevi dinin temsilcileri Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN ile bir araya geldi.

Kuzguncuk bostanında gerçekleşen hıdırellez bayramı kutlamalarına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’in yanı sıra Kuzguncuk Cami Müezzini Harun Eruzun, Surp Haç Ermeni Kilisesi Vakıf Başkanı Ohannes Kirkor Goboyan, Beth Yaakov Sinagogu Vakıf Başkanı Beto Adato ve Fener Rum Patrikhanesi Baş Rahibi Kasyanos Noti katıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, burada yaptığı konuşmada: “Bugün burada adeta Türkiye’nin değil, yeryüzünün coğrafyamızın özeti burada. Aramızda kiliseden, sinagogtan, patrikhaneden dostlarımız var. Bu güzel bayram gününde bizleri yalnız bırakmadıkları için özellikle ve öncelikle sevgili dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.

ÜSKÜDAR HUZURUN BELDESİDİR

TÜRKMEN, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün bayramın en güzel yaşanacağı,en güzel bayram sevincinin paylaşılacağı yer bize göre Kuzguncuk’tur. Üsküdar bir hoşgörü şehridir. Bir tahammül şehridir Üsküdar. Üsküdar bir huzurun beldesi bir sevginin barışın kardeşliğin şehridir Üsküdar. Bayramlar bize birbirimizi kavuşturma, paylaşma adına çok önemlidir. Hele bir de bu bayram hıdrellez bayramı ise çok daha anlamlıdır.”
Kutlamaların devamında Başkan TÜRKMEN 3 manevi dinin temsilcileri ile birlikte fotoğraf çektirdi. Başkan TÜRKMEN, kutlamalara katılanlarla birlikte hobi bahçelerine tohum ekti.