HAYKONFED'DEN ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN’E ANLAMLI ZİYARET

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED), 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’i makamında ziyaret etti. HAYKONFED üyeleri, sokak hayvanlarına yönelik Üsküdar’da yapılan hizmetlerden dolayı Başkan TÜRKMEN’e teşekkür etti.

Kediler için yeni barınma alanları yapıldı

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalardan bilgi veren Başkan TÜRKMEN, “Üsküdar Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik birçok projeye el attık. Hekimbaşı barınağındaki hayvanların daha sağlık bir ortamda yaşabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Soğuktan üşümemeleri için barınağına yeni ısıtma sistemi kuruyoruz. Yine barınağa hayvanların üzerinde yatması için yeni paletler alındı. Mama kapları, su kapları tedarik edildi. Kedilerin tedavi süresince kalacakları yeni barınma alanları yapıldı. Köpekleri için ise sosyal alanları yapılıyor,” dedi. 

Başkan TÜRKMEN, sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların bunlardan ibaret olmadığına değinerek, “Özellikle parklarda ve sokak aralarında barınmaları için kedi evleri dağıtıldı, dağıtılmaya da devam ediyor. Parklara sabit su kapları konuldu. Sokak hayvanlarının zarar göremeden yakalanabilmesi için canlı yakalama kapanları alındı,” diye konuştu.

İki ameliyathaneli yeni klinik yakın zamanda hizmete alınacak

Selimiye Ek Binası’nda sokak hayvanlarına yönelik ameliyat ve klinik hizmetlerine devam edildiğine vurgu yapan Başkan TÜRKMEN, “Hekimbaşı hayvan rehabilitasyon merkezinde ameliyat ve tedavi hizmetleri veriyoruz. Barınak içerisinde kanatlı ve kemirgen hayvanlara yönelik barınma alanları oluşturuyoruz. Özellikle ilçe merkezinde yararlanan sokak hayvanlarına daha hızlı müdahale edilebilmesi için belediyemizin hemen yanı başında yeni bir hayvan kliniği açıyoruz. Yeni kliniğimizi iki ameliyathanesi ve bir tedavi ünitesini yakın bir zamanda hizmete alacağız,” sözlerini sarf etti.

Haykonfed sözcüsü Didem Akyüz Saldıran, “Dönüşler gerçekten çok olumluydu. Bunları gerçekten hayata geçeceğine inanıyorum. Her geçen gün daha güzle şeyler ve daha güzel adımlar atacağımızı düşünüyorum. Eylemler çok önemli, sözlerle sözümüzü aldık. Yeni kliniğe çok ihtiyaç vardı zaten. Üsküdar çok büyük bir ilçe ve yeterli imkanlar yoktu. Ama şimdi çok daha güzel şeyler yapılacak. Daha huzurlu, daha güvenli bir ilçe olacağız,” dedi.