GÖNÜLLÜ MERKEZİ, KAPILARINI İYİLİĞİN ŞEHRİ ÜSKÜDAR’DA AÇTI

Üsküdar Belediyesi tarafından desteklenen İyi Ki Üsküdar Var! Platformu Gönüllü Merkezi kapılarını Üsküdar’da açtı.

Nevmekan’da açılan Gönüllü Merkezi’nin ana hedefi, yüzyılı aşkın süredir iyilik ve paylaşma konularında tüm insanlığa ilham veren Üsküdar'ın öncelikle yerel ve sonrasında global anlamda bir iyilik merkezi olarak konumlandırılmasını sağlamak. Platform, sosyal sorumluluk, mutlu şehir değişim ve dönüşüm etkinlikleri ile daha fazla yerel ve uluslararası basın mensubu, toplum gönüllüsü, eğitim ve yardım kuruluşları ile iş birliği yaparak daha çok insanın takip edeceği ve katılacağı bir formata ve kurumsal yapıya ulaşmayı amaçlıyor.

 

‘’Üsküdar, paylaşımın başkenti’’

 

İyi Ki Üsküdar Var! platformunu destekleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‟Üsküdar’ın iyilikte yardımlaşan ‘Altın Kalpli Şehir’ olması ve paylaşmanın başkenti haline gelmesi, en büyük temennimiz, ‟Üsküdar’ın bir iyilik ve sosyal sorumluluk başkenti olarak konumlandırılması ve bilinmesi bizim için gurur verici” dedi.

 

İyilikte yardımlaşmanın önemini vurgulayan Türkmen, ‟Üsküdar Belediyesi ve İyi Ki Üsküdar Var! platformunun iyilik ve paylaşma ortak paydasında buluştuğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de önemli bir şehir ve belediye olarak ‘iyilikte yardımlaşmak’ bizim de ortak değerimiz. Önce şehirsel, sonra Türkiye ve son olarak uluslararası ölçekte iyilik ve sosyal sorumluluk projelerine imza atıp faydalı iş birlikleri ile insanlığın sahip olduğu iyilik ve paylaşma enerjisini, yine Üsküdar’ın ve Türkiye’nin ve yine dünyanın sahip olduğu altın kalpli insanlar, tasarımcılar, sanatçılar ve toplumun her kesiminden her yaştan gönüllüler ve iyilik elçileri ile birlikte geliştirmek, destek vermek adına ilk heyecan verici adımı atarak gönüllü merkezini açmak mutluluk verici’’ ifadelerini kullandı.