GENÇLER HZ. MUHAMMED’İN (S.A.V.) HAYATINI ANLATTI

Üsküdar Gençlik Akademisi tarafından hazırlanan 2017 yılı Kutlu Doğum Programı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Üsküdar Gençlik Akademisi’nde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda Gençlik Akademisi öğrencileri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hayatını anlattı.
Programda konuşan Başkan Hilmi Türkmen, “Bizler Hz. Muhammed’in (S.A.V.) ümmeti olmak gibi Allah’ın büyük bir lütfuna mazhar olmuş bir ümmetiz. Dolayısıyla böyle güzel bir Peygamberin ümmeti olmak hem çok güzel hem de büyük bir imtihandır. Peygamberimiz insanlar arasında âlemlere rahmet olarak gönderilmiş bir Peygamberdir. Dünyaya teşriflerinin 1446. senesi ve her yıl olduğu gibi bu yılda Kutlu Doğum etkinliği vesilesiyle bir aradayız. Peygamberimiz bizim için hayatının her anı ile örnektir. Bizler bu anlamda çok şanslıyız çünkü böyle bir örnek var önümüzde. O yüzden hayatımızın her anında güzel Peygamberimizi örnek almamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

Programda Münevver Ayaşlı Vakfı tarafından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e hediye takdim edildi.  Başkan Türkmen, programın sonunda geliri “Yetim Kardeş Projesi”ne aktarılmak üzere kurulan kermesi ziyaret etti.