FİLİSTİNLİ DOWN SENDROMLU MUHAMMED ET-TAVİL ÜSKÜDAR'DA

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu’nun girişimleriyle Türkiye’ye getirilen Muhammed et-Tavil bugün Tebessüm Kahvesi’ni ziyaret etti.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde, 10 Aralık’ta İsrail askerlerinin ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için düzenlenen gösterilere müdahalesi sırasında gözaltına aldığı down sendromlu Muhammed et-Tavil, Tebessüm Kahvesi'nde çalışan down sendromlu arkadaşları ile sohbet etti.

Ailesi ile birlikte Tebessüm Kahvesi'ne gelen Muhammed et-Tavil'i İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Selim Çelenk ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen karşıladı. Başkan Hilmi Türkmen, Muhammed'e Tebessüm Kahvesi'nde çalışmak üzere iş teklifinde bulundu ve "Muhammed'i ve ailesini bizlerle buluşturan, Uluslararası Down Sendromlu Federasyon Başkanımıza ve Genel Sekreterine teşekkür ediyoruz, dedi. Başkan Türkmen “İstiyoruz ki Muhammed ve ailesi hayatlarını Üsküdar'da, Muhammed de Tebessüm Kahvesi'nde çalışarak geçirsin. Ailemize burada iyi imkanlar sağlayıp ve her daim yanlarında olma sözü veriyoruz," ifadelerini kullandı.

Filistinli gencin babası Halil İbrahim et-Tavil de "Sayın Erdoğan dünyanın lideri. Bize çok iyi baktı. Kendisine ve Türk halkına çok teşekkür ediyoruz, Allah hepinizden razı olsun. Benim oğlum ve buradaki gençler engelli değiller. Onlar Allah'ın dostlarıdır," dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Filistinli genç Muhammed et-Tavil'e tablet hediye etti.