ENGELSİZ YAŞAM FESTİVALİ’NDE BİNLERCE GENÇ VE ÇOCUK YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

Validebağ Korusu’nda düzenlediğimiz Engelsiz Yaşam Festivali’nde binlerce genç ve çocuk sergiledikleri yetenekler ile engellere meydan okudu.

İstanbul'un dört bir yanından festivale katılım sağlayan binlerce genç ve çocuklardan kimisi enstrüman çaldı, kimisi engelsiz yarışmalara katıldı, kimisi de workshoplarda özel yeteneklerini gözler önüne serdi. Halk oyunlarından, sihirbazlık gösterisine birçok etkinliğin olduğu festivalde gençler ve çocuklar doyasıya eğlendi. Vatandaşlar festivale çocukları ile birlikte yoğun ilgi gösterdi.

Festivale katılım sağlayan başkanımız Hilmi Türkmen çocuklar ile sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Etkinlikte konuşan başkanımız, “Bugün Üsküdar Validebağ Korusu tarihi bir anı yaşıyor. Türkiye'de gerçekleşen ilk engelsiz yaşam festivali. Bu festivalimizde engelli çocuklarımız, aileleri, engellilerle ilgili Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları adeta bütün Türkiye bütün İstanbul, Üsküdar'a Validebağ Korusu'na aktı. Muazzam bir katılım. 10 bine yakın burada misafirimiz var şu anda. Bunun bir kısmı engelli çocuklarımız, engelli vatandaşlarımız, onların aileleri, kurslarda görev yapan hocalarımız, bu işin tüm ilgilileri, muhatapları tarihi bir gün festivali yaşıyorlar. Türkiye'de inşallah bu işin önünü açmış olacağız. Bundan sonra bu festivaller artarak devam eder diye düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.