DÜNYANIN EN “İYİ” DÜKKÂNI AÇILDI!

Üsküdar Belediyesi'nin tescilli markası “İyi ki Üsküdar Var” ürünlerinin iyilik için hayata geçirdiği mağaza olan “Üsküdar Dükkân” kapılarını açtı!

Üsküdar Belediyesi Hizmet Binasında açılışı gerçekleşen Üsküdar Dükkân, Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen bir konsepte sahip. Üsküdar Dükkân'ın tüm geliri başta çocuklar ve hastalar olmak üzere, ihtiyaç sahiplerine ve yardıma muhtaç olan kişiler için kullanılacak.

 “Burada her yol iyiliğe çıkıyor!”

Mağazanın açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Burada bugün hep birlikte bir ilke imza atıyoruz. Her fırsatta ifade ediyoruz, Üsküdar kültür şehri, tarih şehri, hoşgörü şehri, tahammül şehri ama aynı zamanda da Üsküdar bir Hüdâ-i şehir, yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin, sevgi ve saygının zirve yaptığı önemli bir şehir. Üsküdar’ın bu tarihi zenginliğinden kaynaklanan bu bereketiyle birlikte, bugün de burada sizlerle birlikte bir tarihe tanıklık ediyoruz. Hepinizin bildiği gibi yaklaşık 2 yıl boyunca dillere pelesenk olmuş bir sloganımız olan: “İyi ki Üsküdar Var!” çok anlamlı ve çok zengin bir içeriği olan bu kavram. Üsküdar'ımızın geçmişten gelen zenginliğinin yanında şimdi bizler de bu kavramın altını doldurmak, daha da zenginleştirmek için bir şeyler yapma gayreti içerisindeyiz. Bugün de “İyi ki Üsküdar Var!” adıyla artık hepimizin dilinde olan bu slogana uygun bir dükkân, bir mağaza, bir iş yeri ve bize göre sadece Üsküdar’ın değil, sadece İstanbul’un değil, Dünya’nın en iyi dükkânını açıyoruz. Buradaki ruh ve felsefe çok önemli, çünkü bu dükkâna adımını atar atmaz iyilik başlıyor. Burada her yol iyiliğe çıkıyor. Aldığınız ürünler, yaptığınız alış verişin sonucu bir iyilik demektir. Bu iyiliğe giden yolda, hep iyi insanlar, iyi dostlar bu yolun taşlarını döşedi. Buradaki ürünler tamamen gönüllülük esasına dayalı, hamiyetperver, yardımsever dostlarımızın el emeği, göz nuru ve bu ürünlerin satımından elde edilecek gelir de tamamen hayır işlerine, iyilik işlerine, darda kalmışların derdine derman olacak bir anlayışla yola çıkıyoruz. O yüzden diyoruz ki, gerçekten bu dükkânda ve elbette Üsküdar’da her yol iyiliğe çıkıyor” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve İyi ki Üsküdar Var! gönüllüleri kurdele keserek Üsküdar Dükkân açılışını gerçekleştirdi.

Üsküdar Dükkân'da kadın, erkek, çocuk ürünleri, hediyelik eşyalar, dekoratif ürünler, takı, aksesuar gibi geniş yelpazeye sahip birçok ürünün satışı yapılıyor.

Açılışa özel gerçekleşen “Bir Sana Bir Bana” kampanyasında bir ürün alan müşterilere ikinci ürün hediye edildi. Hediye edilen ikinci ürün, iyilik adına ihtiyacı olan çocuklara gönderildi.

Türkiye’nin En İyi Mağazası olma felsefesiyle yola çıkan Üsküdar Dükkân, tüm Üsküdarlıların desteğini bekliyor.