DÜNYA ŞAMPİYONU “ENGELSİZ ASLANLAR” ÜSKÜDAR’DAYDI

Çamlıca Spor Salonu, 3 Aralık Engelliler Günü’nde çok özel misafirlerini ağırladı. “Dünya Şampiyonu” unvanını elde eden Galatasaray Engelsiz Basketbol takımı, bir diğer adlarıyla “Engelsiz Aslanlar” gösteri maçı sergiledi. Engelliler Haftası kapsamında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’in de ev sahipliği yaptığı bu özel karşılaşma gurur dolu anlara sahne oldu.

İşitme engelli kız öğrencilerin İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okumalarında ardından canlı yayın mikrofonlarına konuşan Hilmi TÜRKMEN, “İstiklâl Marşı’nı mutlu günlerimizde ve törenlerimizde her zaman heyecanla söylüyoruz. Ancak burada şahit olduğumuz görüntünün ardından, şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, hayatım boyunca bu kadar etkilendiğimi hiç hatırlamıyorum,” diye konuştu.


“Engelli kardeşlerimizin heyecanla, mutlulukla ve içten gösterdikleri çabalar hepimizin  tüylerini diken diken etti. Bizler, engelli kardeşlerimizin bu çabalarını, bu azmini görünce hayatlarını kolaylaştırma adına ne kadar önemli görevlerimizin olduğunu bir kez daha görmüş olduk.”

Üsküdar Belediyesi olarak engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak adımlar atmak için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü veren Hilmi TÜRKMEN, “Hayatın zorluklarına göğüs geren, hayata sarılma adına, hayata kucaklaşma adına çok büyük başarılara imza atan bu kardeşlerimiz hayatın gerçek kahramanlarıdır. Onları çok seviyoruz!” diye seslendi.