DEĞER SENSİN PROJESİNİN KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI

Üsküdar Belediyesi, 18-29 yaş arası madde bağımlısı gençlerin hayata kazandırılması amacını taşıyan Değer Sensin Projesi’nin kapanış programını gerçekleştirdi. Programa, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, eski İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amiri ve TUBİM’de Uzman Eğitmen olan Caner Demir ve Üsküdar’ın birçok okulu katıldı.

Değer Sensin Projesi başladığı günden bu yana geçen süre içinde toplam 320 kayıt alındı, 160 aile ziyaret edildi ve 50 aileye de hem bireysel hem de grup terapileri hizmeti verildi. Hummalı bir çalışma gerektiren proje, Marmara Belediyeler Birliği tarafından Sosyal Belediyecilik kapsamında birinciliğe layık görüldü.

“DEĞER SENSİN PROJESİ GİBİ PROJELER, DEVAM ETTİĞİ SÜRECE ANLAM KAZANIR”

Kapanış programına katılan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, “Değer Sensin Projesi’nin kapanış programı vesilesiyle bir araya geldik. İstanbul Kalkınma Ajansı ile beraber yürüttüğümüz projemizin 1 yıllık kısmını geride bıraktık. Projemiz, önümüzdeki yıllarda da aynı hızıyla devam edecek. Değer Sensin Projesi gibi projeler, devam ettiği ve daimi olduğu sürece anlam kazanırlar. Toplumların dönem içerisinde karşılaştıkları sıkıntıların başında uyuşturucu geliyor. Buradan hareketle biz de Üsküdar’da neler yapabiliriz düşüncesiyle Değer Sensin Projesi’ni ortaya çıkardık. Bir gencimizi madde bağımlılığından kurtarabilir miyiz diyerek harekete geçtik ve yüzlerce gencimizin bu bir yıllık süreç içerisinde kurtuluşuna vesile olduk. Değer Sensin Projesi kapsamında gençlerimize sosyal imkânlar sunduk, farklı atölyeler oluşturduk, kurslar ve spor faaliyetleri ile topluma kazandırmayı amaçladık. Bir yıl boyunca projede yalnız değildik. Farklı kurum ve kuruluşlar da bizlere destek verdi,” diye açıklamalarda bulundu.

Programın sonunda Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Uzman Eğitmen olan Caner Demir’e hediye takdiminde bulundu.