CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SALACAK'DA PEDAL ÇEVİRDİ

CUMHURBAŞKANI ÜSKÜDAR’DA PEDAL ÇEVİRDİ

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tanıtım Lansmanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Üsküdar Salacak Sahil Yolu’nda gerçekleşti. Üsküdar Belediye’sinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ,Üsküdar kaymakamı Mustafa Güler,Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, İstanbul Gençlik Spor il Müdürü İbrahim Koç,Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salacak Sahili'nde, Kız Kulesi karşısında ve İstanbul Boğazı'nın Marmara'ya açıldığı noktada "51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" tanıtım etkinlikleri kapsamında kendisi için hazırlanan özel bisikletine bindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, start noktasında ilk kalkıştan bitişe kadar yarışı önde tamamladı.Erdoğan'a bürokratlar da eşlik ederken, yakın korumalarıda yanında bisikletle takip etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarıştan sonra alana gelerek kendisini bekleyen vatandaşları selamladı ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

"BİSİKLETİ HENÜZ SEVDİREBİLMİŞ DEĞİLİZ"

Burada yapılan ödül töreninden sonra bir konuşma yaptı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bisiklet olayında aslında dünyadaki birçok ülke gibi, Batılı ülkeler gibi, bisikleti henüz sevdirebilmiş değiliz. Bisiklet noktasında altyapımızı da iyi yaptık diyemeyiz, bunda da çok başarılıyız diyemeyiz. Ancak bazı illerimiz var ki, başta Konya olmak üzere onlar gerçekten bu konuda iyi adımlar atıyorlar, iyi altyapılar oluşturuyorlar.

Temennim odur ki, diğer illerimizde de İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi buralarda da bisiklete yönelik, bisiklet yollara yönelik altyapıyı da süratle başarırız ve bisiklete olan sevdayı da artırırız. Aynı zamanda bisiklet üreten firmalarımız da fiyatları uygun hale getirirlerse o zaman bu işin tüketimi de çok daha farklı olacaktır. Buna da inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ödül töreni sırasında Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül ile ayak üstü bir konuşma yaptı. Recep Tayyip Erdoğan'ın bindiği özel bisiklet de Salcano tarafından özel olarak üretilmişti. Erdoğan, konuşmasına tamamlarken 3 Mayıs'ta İstanbul-İstanbul etabı ile bitecek yarışın finişinde de hazır bulunacağını ifade etti.

21 TAKIMDAN 168 SPORCU
Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda, her biri 8 sporcudan oluşan 21 profesyonel bisiklet takımında 168 sporcu pedal basacak.

İtalya'dan 5, Belçika'dan 4, Avustralya ve ABD'den ikişer, Kolombiya, Fransa, Kazakistan, Polonya, Rusya, Güney Afrika, İspanya ve ev sahibi ülke takımı olarak Türkiye adına birer takım bu büyük organizasyonda yarışacak.

Alanya'da 26 Nisan Pazar günü başlayıp 8 gün boyunca Akdeniz ve Ege sahilleri boyunca devam edecek rekabet, 3 Mayıs Pazar günü İstanbul'da sona erecek.

EN BÜYÜK YENİLİK KÖPRÜ
Ayrıca Spor Toto Teşkilat Başkan Yardımcısı Bünyamin Bozgeyik ve THY Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur’un da hazır bulunduğu tanıtımda turun bu sezonki en büyük yeniliğinin Boğaziçi Köprüsü’nü 2 kez geçilmesi olduğu açıklandı.

2015 yılı parkuru ve etapları şöyle:

26 Nisan Pazar 1. Alanya-Alanya 145 kilometre
27 Nisan Pazartesi 2. Alanya-Antalya 182 kilometre
28 Nisan Salı 3. Kemer-Elmalı 163 kilometre
29 Nisan Çarşamba 4. Fethiye-Marmaris 132 kilometre
30 Nisan Perşembe 5. Muğla Pamukkale 160 kilometre
1 Mayıs Cuma 6. Denizli-Selçuk 184 kilometre
2 Mayıs Cumartesi 7. Kuşadası-İzmir 165 kilometre
3 Mayıs Pazar 8. İstanbul-İstanbul 121 kilometre