ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI

Türkiye’de tek YÖK onaylı Çocuk Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı.  “Geleceğin dâhilerini yetiştiriyoruz’’ sloganı ile Türkiye’nin ilk ve tek YÖK onaylı Çocuk Üniversitesi’ni hayata geçiren Üsküdar Belediyesi olarak bu seneki mezunlarımızı Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nde düzenlediğimiz törenle uğurladık.

Üsküdar Çocuk Üniversitesi’nin 2021- 2022 mezunları ve tüm eğitim kadrosunun yer aldığı mezuniyet töreninde çocuklar diplomalarını alırken gurur dolu anlar yaşadı. Çeşitli etkinlik ve gösterilerin yer aldığı programda mezun olan öğrenciler aileleri ile birlikte etkinlik alanında hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkanımız Hilmi Türkmen mezuniyet törenine katılım sağlayarak öğrenciler ve aileleri ile selamlaşarak sohbet etti.

Başkanımız mezuniyet programında yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin ilk ve tek YÖK onaylı Çocuk Üniversitesi, Üsküdar'da İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile birlikte bu anlamlı yolculuğa 10 yıl önce çıktık. Bu yolculuk o kadar bereketli o kadar güzel ve o kadar heyecanlı bir yolculuk ki, bunu tarif etmek mümkün değil. Ama bunu ancak yaşayan bilir. Bu çocuklarımızı bugün üniversitemizden uğurluyoruz. Ama yeni bir eğitim hayatına yeni bir üniversite yolculuğuna başlıyorlar. Eminim ki bu çocuklar artık gelecek eğitim hayatlarında, iş hayatlarında da bu millete olan hizmet etme makamlarındaki hayatlarında da buradan aldıkları eğitimle enerjiyle, karakterle çok rahatlıkla amaçladıkları hedeflere ulaşacaklar.” şeklinde konuştu.