TEBESSÜM KAHVESİ’NDE İMZA GÜNÜ

Süreyya Ülkü Güler’in “İnci’nin ışığı yürekleri aydınlatacak” diyerek kaleme aldığı Cennetin Bir’İnci Günü isimli kitabının lansmanı Down Sendromlu gençlerin çalıştığı Tebessüm Kahvesi’nde gerçekleşti.

Down Sendromlu kızını ve yaşamış olduğu tüm sorunları kitabında anlatan Süreyya Ülkü Güler, “Kızım İnci ilk dünyaya geldiğinde biz de çok şaşırmıştık fakat 2 aylık olduğu zaman bizlere gülmeye başlınca dedik ki: Gülebilen bir çocuğun neyine üzülüyoruz? Hikâye aslında tam olarak bu noktada başladı. Bazılarına göre zor, bazılarına göre şanslı sayılabilecek bir hayatım geçti. Kitabın bir kısmında bu da anlatılıyor. İnci doğdunda, bugüne kadar yaşadığım sıkıntıların ödülü olarak gördüm kızımı. Daha sonrasında İnci ile beraber neler yapabiliriz ve onun hayatını nasıl pozitif bir hale getirebiliriz kısmına geçtik. İnci’nin psikoloğu ve fizyoterapisti ile üçlü bir grup olarak kendine yetebilen bir çocuk yetiştirmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki İnci de aynı Tebessüm Kahvesi’nde çalışan arkadaşlarım gibi kendine yetebilen, bir yerlere tek başına gidip gelebilen bir genç kız olacak. İleride İnci ile beraber buraya bol bol gelmeye devam edeceğiz. Yazmış olduğum kitapta ise kendi hissettiklerimizi, dışarıdan algılanış şekillerimizi, bize bir şey söylendiği zaman nelere üzüldüğümüzü anlatmaya çalıştım,“ dedi.

Lansmana katılan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, “Çok güzel bir organizasyon için bir araya geldik. Bugünün oluşumuna vesile olan Süreyya Hanım’a böyle bir kitap yazdığı ve burada bizlerle bir araya geldiği için çok teşekkür ediyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak biz her zaman sosyal projelerin içerisinde yer almaya çabalıyoruz. Her zaman engelli kardeşlerimize hayatı daha da kolaylaştırmanın arayışı içerisindeyiz.  Çok farklı projelerimiz var, bunlardan bir tanesi içerisinde bulunduğumuz Tebessüm Kahvesi’dir. Yaklaşık bir buçuk yıldır faaliyette olan ve tebessümü dalga dalga tüm dünyaya yayılan bir proje oldu. Bugün de çok güzel bir kitabın lansmanına ev sahipliği yapıyor. Yüzlerce vatandaşımız burayı ziyaret etti ve etmeye de devam ediyor. Burada çalışan Down Sendromlu kardeşlerimizin mutluluğunu görünce bizler de çok mutlu oluyoruz,” diye konuştu.

Tebessüm Kahvesi’nde gerçekleşen lansmanda Süreyya Ülkü Güler, Down Sendromlu gençlerimiz ile sohbet ederek bol bol fotoğraf çekildi.