ÇAMLICA TEPESİNDEKİ TV VERİCİLERİ TARİH OLUYOR

Çamlıca Tepesi’ndeki televizyon ve radyo vericilerinin kaldırılması için geri sayım başladı. Çamlıca'da görüntü kirliliğine neden olan televizyon kuleleri kaldırılarak Küçük Çamlıca'da yapılan tek bir kulede toplanacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi TÜRKMEN yapımı devam eden Çamlıca Radyo - Televizyon Kulesi inşaatını yerinde inceledi.

2017'DE AÇILACAK

53 kattan oluşan kule 220 metre yüksekliğe sahip. Her bir katının yüksekliği 4.5 metre olan Çamlıca TV-Raydo Kulesi'nün üzerinde 165 metre uzunluğunda anten olacak.  Toplam uzunluğu 365 metreye ulaşan kulenin 2017'de açılması planlanıyor.

170 MİLYON TL'LİK YATIRIM

170 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Çamlıca TV Radyo Kulesi tamamlandığında İstanbul'un sembolü olacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Toplam 53 kattan oluşuyor. Bir katı 4.5 metre yüksekliğinde 220 metrelik bir kule inşaatı ortaya çıkacak. Ve bu kulenin üzerine 160-170 metre büyüklüğünde bir anten ve kule olacak." dedi.