BOĞAZİÇİ İSTİHDAM ZİRVESİ ÜSKÜDAR’DA GERÇEKLEŞTİ

Türkiye’nin önde gelen şirketlerini ve üniversitelerini gençlerle buluşturan Boğaziçi İstihdam Zirvesi, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. İki gün süren ve Üsküdar Belediyesi, Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) ve İŞKUR ortaklığıyla düzenlenen zirve boyunca genç iş adayları, hayallerini kurdukları şirketlerdeki pozisyonlara BİZ etkinliğinde kavuştu. Kariyerine yenilikçi bir rota çizmek isteyen gençler, 5 ve 6 Aralık’ta düzenlenen zirvede atölye çalışmalarına ve seminerlere katıldı. 6 farklı üniversiteden 3’üncü ve 4’üncü sınıf üniversite öğrencisinin katılımıyla yapılacak oturumlar ile iş dünyasının yerel yönetimlerle bütünleşmiş bir şekilde istihdam sorunu hakkında çözüm önerilerini ve düşüncelerini paylaşıldı.



Zirvede konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün Üsküdar için İstanbul için Türkiye’deki iş arayan gençlerimiz için Üsküdar’da özel bir gün. 5-6 Aralık 2015 günlerinde, Üsküdar’da 'istihdam zirvesi' adı altında bir sempozyumun, bir festivalin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu zirveden öte aslında bir festivaldir. Çünkü gençlerimiz için çok ümit bağladıkları, heyecanla bekledikleri bir projenin en önemli günlerinden birini yaşıyoruz. Üniversitelerimiz, iş adamlarımız, ülkemizin önde gelen yöneticileri, üniversitelerimiz ve belediyelerimiz yerel yönetimlerle birlikte bir istihdam zirvesi açıyoruz” dedi.



İŞ ARAYAN GENÇLERLE, İŞÇİ ARAYAN ŞİRKETLER BİR ARAYA GELİYOR

İş arayan gençlerimizle, eleman ve işçi arayan önemli şirketlerimiz, holdinglerimiz ve yöneticilerimiz burada 2 gün boyunca bulaşacaklarını dile getiren Türkmen, “Hem kendine uygun elemanları tedarik etme ve bulma imkânı yaşayacaklar. Hem de ülkemizdeki genel anlamdaki işsizlik ile sorunları bilimsel manada masaya yatırma fırsatı bulacaklar. İnşallah buradan çıkacak sonuçlar, sadece Üsküdar, İstanbul ölçeğinde değil tüm Türkiye ölçeğinde dikkate alınacaktır. Buradan geçen verilerle işsizlikle ilgili çare bulma noktasında önemli bir mesafeyi kat etmiş olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.