BİR DESTANIN MERKEZİ, DİRİLİŞİN KALBİ KISIKLI'DAN KARELER

15 Aralık darbe girişimine karşı direnişin ve dirilişin en önemli kalelerinden biri Kısıklı meydanıydı. Cumhurbaşkanlığı Konutu'nun bulunduğu Kısıklı, 15 Temmuz gecesi hain darbecilere karşı kahramanca mücadele veren halkın toplanma yeri oldu. Kısıklı, adeta milli irade mücadelesinin 'okçular tepesi' oldu.

Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Erdoğan halka Kısıklı'dan seslendi. Hain darbe girişimine karşı halkın yanında yer alan siyasilerin, bürokratların, ünlülerin milli irade nöbeti için geldiği ve meydana kurulan platformda konuşma yaptığı bir demokrasi meydanı oldu.

En önemlisi, bu kutlu mücadelenin esas mimarı olan kahraman halkımız, 15 Temmuz'dan bugüne Kısıklı'da devam eden milli irade nöbetini tek gün dahi es geçmeyerek meydanı doldurdu. Bu mücadelede üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getiren Üsküdar Belediyesi çalışanları ve Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN de hain darbeye karşı dirilişin kalbi olan Kısıklı'da tek gün dahi aksatmadan sabaha kadar halkla iç içe nöbetteydi.