BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN ÜSGEM'Lİ GENÇLERİ KABUL ETTİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN makamında Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri’nde eğitim aldıktan sonra üniversiteyi kazanan gençleri kabul etti. 

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde bulunan Çocuk Akademileri ve Bilgi Evleri öğrencilerinin Teog sınavındaki başarıları gelenek haline geldi.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında Bilgi Evleri ve Çocuk Akademilerinde eğitmenler eşliğinde TEOG sınavına hazırlıkla birlikte motivasyon çalışmaları ile sınava hazırlandılar. Bu sürecin son adımı olan tercih aşamasında, toplamda 2 bin Üsküdarlı öğrencinin başarılarının yanı sıra ilgi ve yeteneklerine göre rehber öğretmenlerimiz eşliğinde tercihleri yapıldı.

Heyecanla beklenen sonuçlarla birlikte bizlere gurur yaşatan öğrencilerimizden iki yüz kadarı Kartal, Kadıköy, Beyoğlu, Çamlıca Anadolu İmam Hatip gibi İstanbul’un güzide liselerine; üç yüz elli öğrencimiz ilgileri doğrultusunda Anadolu Teknik ve Meslek Liselerine yerleşti.

Hayatlarının en önemli dönemeçlerinden birinde Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileriyle yolları kesişen Üsküdarlı çocuklar ve aileleri başta kendilerini bu hizmetlerle buluşturan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yakup Öksüz olmak üzere tüm Bilgi Evi, Çocuk Akademisi öğretmenlerine teşekkürlerini sundular. 

Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, üniversiteyi kazanan gençlere şöyle konuştu:

“Tabi üniversite sınavını kazanarak hayatınızda önemli bir noktayı geçmiş oldunuz. Hayatınızda bundan sonra daha önemli bir dönem başlıyor. Allah kolaylık versin hepinize. Yolunuz açık olsun. Sizleri tebrik ediyorum. Üniversitede hayat biraz daha farklı şekilleniyor. Yeni arkadaşlıklar ediniyorsunuz. İnşallah bu yılları dolu dolu geçirme fırsatı bulursunuz. Bundan sonra yol haritanızı kendiniz belirleyeceksiniz.

Başarılarınız daim olsun. Bizim bu konuda bir sloganımız vardı. Gençleri iyiyle ve iyiliklerle buluşturma misyonunu amaçlıyorduk. Bugün görüyorum ki bu sloganımızın meyvesini almış bulunuyoruz. Gençleri iyiyle ve iyiliklerle buluşturmaya devam edeceğiz.”

Daha sonra Üsküdar Belediyesi’ni ziyarete gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile birlikte Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, öğrencileri tek tek tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.