BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN SERTİFİKA TÖRENİNE KATILDI

"İstanbul Yaz Akademesi'ne katılan Suriye, Filistin, Mısır, Irak, Cezayir'in de aralarında olduğu 8 farklı ülkeden 90 öğrenci törenle sertifikalarını aldı.
Medipol Üniversitesi Medipolis Araştırma Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkezi'nin iş birliğiyle düzenlenen akademinin mezuniyet töreni, üniversitenin Haliç yerleşkesinde gerçekleşti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, iki haftalık programda Türk Dili ve Kültürü, Arap Baharı, Türk Siyasal Hayatı, Uluslararası Öğrenci Hareketliliği gibi başlıklarda ders, seminer ve konferans gibi etkinlikleri takip eden öğrencilere sertifikalarını verdi.

Türkiye'nin dünyanın tam merkezinde ve iddialı bir ülke olduğunu ifade eden TÜRKMEN, bu nedenle Türkiye'nin sınırları dışındaki olaylara "Bize ne" diyemeyeceğini belirtti.

Hilmi TÜRKMEN, şöyle konuştu:

"Dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlum varsa, biz onun acısını, mağduriyetini, üzüntüsünü önemseriz. Bu önemsemek, kuru kuruya bir laf olarak algılanmamalıdır. Ülke olarak yaptıklarımız bunun açık ispatıdır. Dünyanın önemli bir şehri İstanbul'da eğitim görme imkanı bulmuşsunuz, bu ortam sizler için güzel bir ortamdır, bu fırsatı iyi değerlendirmelisiniz."