BAŞKANIMIZ HİLMİ TÜRKMEN İLE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ

Mübarek Kurban Bayramı arefesinde Üsküdar Belediyesi ailesi olarak belediye hizmet binamızın girişinde bayramlaşma merasimi programında buluştuk.

Başkanımız programda yaptığı konuşmada, “Bizler inanan insanlarız. Allah’a şükürler olsun müslüman bir coğrafyada yaşıyoruz ve inancımız gereği Kurban Bayramı’nda gücü kudreti yerinde olanların kurban kesmesi vaciptir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadisi şeriflerinde ‘Kurban kesmeye gücü yetip de kesmeyenler bizim mescitlerimize yaklaşmasınlar’ diye buyurmuştur. Dolayısıyla kurban önemli bir ibadettir. Ne yazık ki bugün toplumumuzda bazı vatandaşlarımız bu konuyu hafife almaktadırlar. Doğru bir yaklaşım değildir. Çünkü kurban sosyal boyutu olan bir ibadettir. Gücü yetip kurban kesebilenler gücü yetmeyip kesemeyenlerle paylaşır. Bu sebeple kurban önemli bir ibadettir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından başkanımız personellerle tek tek bayramlaştı.