BAŞKAN TÜRKMEN SEMT PAZARLARINI DOLAŞIYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçenin semt pazarlarını gezerek esnafın sıkıntılarını dinledi ve alış-verişe çıkan vatandaşlarla sohbet ederek zembil dağıttı.

Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi Meclis Başkanı Esat Kalay ile birlikte önce Selimiye semt pazarını ardındanda Çengelköy Havuzbaşı semt pazarını ziyaret etti. Başkan Türkmen,  pazar esnafı ve vatandaşla sohbet ederken kimisiyle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Türkmen, Selimiye'de başladığı pazar yeri ziyaretinde 'Esnaflara hayırlı işler. Bol kazançlar' dileğinde bulundu. Başkan Türkmen'in bu temennisine esnafta teşekkür etti.

Pazar yerinde alış-veriş yapan vatandaşların poşetlerini kendi elleriyle zembillere yerleştiren Başkan Hilmi Türkmen, kimi zamanda vatandaşlarla ilginç diyaloğlara girdi.

Bazı vatandaşların 'Sağ olun benim çantam var' sözlerine, Başkan Türkmen de 'Bu zembiller naylon değil. Çevre dostu pazar çantası. Osmanlı kültüründen gelen, içerisinde ne olduğunu görünmeyen bir ambalaj. Güzel bir geleneğimiz" diye yanıt verdi.

Pazar esnafıyla da yakından ilgilenip şikayet ve taleplerini dinleyen Başkan Hilmi Türkmen, bir grup esnafla da selfie çektirdi. Diğer yandan da engelli bir kızıyla yaşam mücadelesi veren bir annenin  duasını aldı. Başkan Türkmen'in kendilerine sahip çıktığını belirten yaşlı anne, 'Başkanımızdan Allah razı olsun. Engelli kızımla zor şartlarda yaşıyoruz. Bize söz verdiği yardımların hepsini yerine getirdi. Allah'ım ona inşallah Cenneti nasip eder' diye konuştu.

Selimiye ve Havuzbaşı pazarlarını yaklaşık 3 saat boyunca gezen Başkan Türkmen,vatandaşın  dertlerini dinleyip şikayet ve önerilerini aldı.