BAŞKAN HİLMİ TÜRKMEN YAVUZTÜRK MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Mahalle Buluşmaları kapsamında 23 Ocak Salı günü Yavuztürk Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve mahalle muhtarlarının katıldığı Mahalle Buluşmaları programı Üsküdar’da yapılan projeleri anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Mahalle Buluşmaları toplantısından önce Yavuztürk Mahallesi sakinleri ile röportaj yapıldı.

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, "Mahalle Buluşmalarımızın temelinde yatan sebep mahallelerimizi yerinde görüp vatandaşlarımız ile istişarede bulunmak. Hem Üsküdar genelinde hem de mahalle özelinde yaptığımız ve yapmakta olduğumuz projeleri sizler ile paylaşmak üzere buluşuyoruz. Üsküdar genelinde meydan projelerimiz, kültür merkezlerimiz, camilerimiz ve parklarımız için çalışmalarımız devam ediyor. Yavuztürk Mahallemizde bulunan Fatih Camii sadece bir ibadethane değil. Camii’nin alt katında Kur’an kursu ve Bilgi Evi bulunmakta. Ayrıca yakında Fatih Camii’nde açılacak olan Sağlık Ocağı ve Mayıs ayında Yavuz Selim Camii’nin alt katındaki alanda faaliyete geçecek olan Diş Hastanesini vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız," dedi.

Konuşmasına devam eden Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, “Yavuztürk Mahallesi 1627 ada 1 parselden oluşmakta. Bizim amacımız bu kadar büyük bir alanı en verimli şekilde imara açmak. 2016 yılına kadar Yavuztürk Mahallemiz için geçerli olan imar planı 4 katlıydı fakat şimdi bizim yeni projemizle 7,5 kata kadar imar izni var. Yavuztürk Mahallemizde önemli bir karar daha var o da brütten imar yani emsal. Kamuya terk ettiğiniz alanın imarını da kullanıyorsunuz. Dolayısıyla %25’lik taban oturumu hakkına sahipsiniz. Bu taban oturumunun yüzdesi arttığı takdirde yapılan binaları parsele sığdıramazsınız. Bu imar planı ile Yavuztürk Mahallemizde kentsel dönüşüm olur,“ ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.