AŞURE GELENEĞİ ÜSKÜDAR’DA YAŞATILIYOR

Muharrem Ayı sebebiyle Üsküdar Belediyesi tarafından Cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından geleneksel hala getirilen birlikte yaşamanın, paylaşmanın ve bereketin sembolü aşure dağıtımı bu yıl Mihrimah Sultan Camii yanında gerçekleştirildi. Cuma namazı çıkışı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır tarafından dağıtıma yoğun ilgi gösteren Üsküdarlı vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı.

Vatandaşlara kendi eliyle aşure dağıtan Başkan Hilmi Türkmen, aşurenin bolluk, bereket ve kardeşçe yaşamanın sembolü olduğuna vurgu yaptı.

Aşureden almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Aşure geleneğinin yaşatılmasından çok memnun olduklarını belirten vatandaşlar Başkan Hilmi Türkmen’e teşekkürlerini ilettiler.