ALZHEİMER HASTA YAKINLARI OKULLU OLDU

Üsküdar Belediyesi Alzheimer hastası yakınlarına gerekli bilgi ve desteği vermek için “Alzheimer Okulu” projesiyle “Sosyal Belediyecilik” kapsamında yeni bir girişime daha imza attı.

​Alzheimer Okulu projesinin ilk semineri Üsküdar İkinci Bahar Emekliler Kahvesi’nde, Nöroloji uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya tarafından gerçekleşti. 15 günde bir gerçekleşecek olan seminerin ilkinde “Demans Nedir?  Alzheimer Nedir?” gibi sorular cevaplanarak vatandaşlar bilgilendirildi. Alzheimer hastalığı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar anlatılarak katılımcılardan gelen sorular cevaplandırıldı.

Nöroloji uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya, “Hasta yakınlarının mutlaka bir eğitimden geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Alzheimer hasta yakınları öyle fazla problemle baş başa kalıyorlar ki bunların ilaçla değil, ev içi düzenlemelerle davranışsal birtakım metotlarla çözümü mümkün olabilir. ‘Alzheimer Hasta Yakınları Okullu Olacak’  sloganıyla Alzeimer Okulu’nu hayata geçirdik. İl seminerimizden hasta yakınlarımızın tepkileri oldukça güzeldi. Alzheimer hastalığının tedavisi bulunmuyor fakat bu hastalığın en önemli elemanları ve hastalığı yöneten kişiler olan hasta yakınlarını görmezden gelemeyiz. Alzheimer hastalarının çevresindeki insanlara hastayla iletişim konusunda eğitim verirseniz hayat kalitesini yükseltmiş olursunuz ve bu hastalığını da diğer hastalıklar gibi yaşanılabilir bir hastalık haline getirebilirsiniz,” diye konuştu.

Seminere katılan ve annesi Alzheimer hastası olan Zekiye Temiz, “Annem hastalığı kabul etmiyor ve bu yüzden de doktora götüremiyoruz. Kendi kendime birtakım eğitimler vererek olabildiğince ona yardımcı olmaya çalışıyorum. Sevda Hanım’ı da internetten takip ediyordum buraya gelip böyle bir seminer vereceğini öğrendiğimde çok mutlu oldum, bu konuda Üsküdar Belediye’sine ve Başkanımız Hilmi Türkmen’e çok teşekkür ediyorum,” dedi.